23948sdkhjf

Hägglunds i Örnsköldsvik söker samarbete utomlands

Rekordåret för BAE Systems Hägglunds innebär stora utmaningar för att kunna leverera inom utsatt tid.

Men i Örnsköldsvik finns varken utbildade svetsare eller CNC-operatörer eller tillräckligt med plats för tillverkningen av bandvagnar och stridsfordon. Nu behöver Hägglund sträcka ut en hand för samarbete både utanför kommunen och Sverige, detta rapporterar SVT Västernorrland.

Senaste året hade de en orderingång på 26 miljarder, något som innebär att produktionen i Hägglunds verkstäder kommer att gå på högvarv i flera år. Nyligen har företaget investerat i ett flertal nya maskiner och anställt hundratals, men det kommer inte räcka till.

– Det kommer att vara fullt. Vi har gått från 800 anställda till 1 300 vilket kan bli ytterligare några hundra till. Vissa delar av verkstaden kommer att gå dygnet runt. Vi har investerat i en ny laserskärmaskin som ökar kapaciteten tre gånger och vi har uppgraderat våra svetsrobotar. Vi ska också investera i ytterligare en stor bearbetningsmaskin, säger företagets vd Tommy Gustafsson Rask, till SVT.

Trots investeringarna och nyrekryteringarna kommer det inte vara tillräckligt.

– Vi tittar på om vi kan lägga ut delar av det här. Vi har samarbetspartners i flera olika länder men också i Sverige. Så vi tittar på hur vi på smartast sätt kan öka vår kapacitet.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093