23948sdkhjf

Lasersatsningen ökade omsättningen

NMP-Lego AB i Vittsjö investerade i en fiberlaser som ökade omsättningen markant.

2015 bildades NMP-Lego i Vittsjö av de tre arbetskamraterna Niklas, Måns och Peter. De tog första bokstaven i sina förnamn som skapade NMP och tillsammans bestämde de sig för att satsa. Omsättningen deras första år var runt fyra miljoner, en siffra som idag ligger på 21.

– Då var vi fem anställda i företaget, nu är vi nio och ser ljust på framtiden säger Nicklas Johannesen, en av de tre grundarna.

Tidigt i starten, 2017, vad de en av de första i landet som investerade i en fiberlaser på 10 000W från Bystronic.

– Vi var en av de tidigaste och absolut det minsta företaget som investerade i en så pass kraftfull fiberlaserskärmaskin, det visade sig vara en riktig satsning och den har gått dygnet runt från måndagsmorgon till fredagseftermiddag sedan dess, berättar Måns Stegevi i nyheten.

2019 investerade de i en ny kantpress, en Xpert 80 och 2022 köptes en till fiberlaser, det blev en på 6000W med ByTrans, en automation som innebär att de enkelt kan köra obemannat dygnet runt.

Nykomlingen på lasersidan är kopplad till en automation vilken laddas med tre ton plåt per fack. Två fack finns, samt ett tredje där det färdigskurna materialet ryms.

– Det är mest 3mm vi kör i den och det känns tryggt att man kan övervaka produktionen med sin mobiltelefon hemifrån säger Peter Johnsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.666