23948sdkhjf

Hexagon investerar i biltillverkare

Hexagon gör en investering på 100 miljoner dollar i Divergent Technologies. Ett företag som med additiv tillverkning skapat den första digitaliserade modulära fabriken för fordonsindustrin.

Divergent har utvecklat en alternativ process till traditionell fordonstillverkning som kallas DAPS (Divergent Adaptive Production System). Det är en integrerad mjuk- och hårdvarulösning som skapar en komplett modulär fabrik för komplexa konstruktioner. Den patenterade processen kombinerar AI-optimerad designmjukvara, additiv tillverkning och automatiserad montering för produktion av bildelar och ramar med låg vikt.

Den design-oberoende processen kräver, enligt Divergent, mindre energi och material, levererar starkare strukturer på kortare tid och uppnår viktminskningar med 20–70 procent. Något som på det stora hela innebär betydande förbättringar i fordonets effektivitetsgrad.

– Tillverkningen av en bils olika delar har mycket större påverkan på miljön än vad bilens avgasutsläpp har, vilket gör nya tillverkningskoncept till ett högt prioriterat område. Vi måste hitta nya sätt att möjliggöra mer effektiv och miljövänlig tillverkning till fordonstillverkare som minimerar materialanvändning och totala kostnader. Att ta små steg framåt är helt enkelt inte tillräckligt för att rädda vår planet, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén om investeringen i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078