23948sdkhjf

Engel uppgraderar i Österrike

Produktion, logistik, lärlingsverkstaden och kontorshuset ska byggas ut och moderniseras i två byggsteg. Till bygget kopplas ett solcellssystem.

Engel GmbH investerar cirka 11 miljoner euro för att stärka sin robotproduktion i österrikiska Dietach. Byggnadsarbetet är planerat att ta fart i maj 2023 och vara avslutad våren 2024. Investeringar gör att tillverkaren av formsprutningsmaskiner och automationslösningar svarar upp mot den växande globala efterfrågan på robotar och integrerade systemlösningar för formsprutningsproduktion.

- Långt över hälften av alla formsprutningsmaskiner vi tillverkar, levereras med integrerad automationsteknik, och trenden fortsätter att växa, säger Stefan Engleder, vd för Engel Group.

Anläggningen i Dietach grundades 1980. Här utvecklas och produceras tre robotserier idag. Byggnaden byggs nu ut i västlig riktning på den befintliga sajten. Totalt kommer tillbyggnaden att erbjuda en golvyta på mer än 3000 kvadratmeter.

 Med det nya solcellssystem som också inkluderas i investeringen i Dietach, kommer Engels samtliga produktionsanläggningar i Österrike att generera sin egen gröna el med hjälp av solceller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nya former av utbildning ersätter traditionell utbildning
Gemensamt krafttag ska lösa utmaningarna
Kvartalsrapport Trelleborg: Nytt försäljningsrekord
Svensk Byggplåt tar hållbarhetsfrågan på allvar
STIHL satsar på tillverkare av ljuddämpare
Smart finansiering – nyckeln till hållbar tillverkning
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.125