23948sdkhjf

Vill inleda samarbete för tillverkning och försäljning av litiumjonbatterier

Alelion och Exide Technologies har inlett diskussioner kring ett möjligt affärssamarbete med fokus på tillverkning och försäljning av högspända litiumjonbatterisystem

Målet för ett potentiellt långsiktigt partnerskap är att med utgångspunkt i de båda bolagens respektive kärnkompetenser gemensamt utveckla innovativa system och lösningar baserade på högspända batterisystem med litiumjonteknik.

Ett primärt mål för det eventuella samarbetet är segmenten materialhantering och självkörande truckar inom regionerna regionerna EMEA (Europe Middle East) och APAC (Asia Pacific) där Exide idag har en stark tillställning.

Exide levererar energilösningar för materialhanteringssegment vars utbud omfattar allt från bly-syrabatterier och litiumjonbatterier till laddare och fleet management-system.

Alelion har lång erfarenhet av litiumjontekniken och en stark ställning inom högspända litiumjonbatterisystem, speciellt inom off-highway-fordon.

Den gemensamma satsningen kan för båda bidragen bidra till tillväxt men även breddad marknadspenetration. Exide skulle då få tillgång till teknisk innovation inom litiumjonbatteritekniken samtidigt som Alelion skulle öka sin marknadstäckning.

Nu ska bolagen fortsätta diskussionen och inleda en mer detaljerad utvärdering där ambitionen är att kunna fatta ett slutgiltigt beslut i slutet av 2023.

– Ett framtida samarbete mellan våra bolag skulle grunda sig på Exides starka marknadsposition och Alelions ledande tekniska expertis. Vi är glada att kunna starta dialogen med en stor aktör som Exide. Exides starka marknadsposition skulle kunna bidra till att kraftigt accelerera Alelions försäljningstillväxt,säger Åsa Nordström, vd, Alelion Energy Systems AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Alfa Laval bygger ut - fabriken blir dubbelt så stor
3D-printerna ska hjälpa forskarna att utveckla framtidens lättviktsdelar
Tävlingen ska öka ungas intresse för plåtslageri
Miljonsatsning på arbetsintegrerande lärande inom industrin
Personalbristen stoppar företagens tillväxt
Lernia framtidssäkrar kompetensen inom tillverknings industrin
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.147