23948sdkhjf

STIHL satsar på tillverkare av ljuddämpare

STIHL gruppen förvärvar COSMOS Manufacturing, en amerikansk tillverkare av ljuddämpare.

COSMOS är en nuvarande STIHL partner och leverantör. Företaget sysselsätter cirka 200 personer inom utveckling, produktion och försäljning av ljuddämparsystem och stämplade komponenter för små och medelstora motorer.

– Det här förvärvet kommer att fördjupa vår kunskap inom utveckling och tillverkning av ljuddämpare och andra avgaskomponenter. Förvärvet representerar ett stort steg framåt för att uppnå allt striktare utsläppsstandarder och förstärker också vår leverantörskedja, säger Martin Schwarz, STIHL styrelseledamot för tillverkning och material.

Precis som STIHL, var COSMOS ett familjeägt företag. Grundaren, John Michelon, lämnar i och med ägarskiftet verksamheten efter flera framgångsrika år vid rodret.

– COSMOS och STIHL har upprätthållit ett framgångsrikt partnerskap i decennier. Jag är glad över att ha säkrat företagets framtid genom övertagandet och är övertygad om att COSMOS kommer att kunna drivas till sin fulla utvecklings- och tillverkningspotential som en del av STIHL familjen, säger John Michelon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093