23948sdkhjf

Alfa Lavals kvartalsrapport: Över förväntan

Verkstadsbolaget Alfa Lavals orderingång och justerade rörelseresultat överträffade analytikernas förväntningar under det fjärde kvartalet.

Alfa Lavals nettoomsättning landande på 16.484 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2022 vilket var klart över väntade 15.373 miljoner kronor enligt Infronts sammanställning av 16 analytikers estimat.

Framåt räknar Alfa Laval med att efterfrågan under det första kvartalet kommer bli ungefär detsamma som i det fjärde kvartalet.

– Vi har varit försiktiga givet de bedömningar som finns i den globala ekonomin att en nedgång rimligen kommer till industrin så småningom. Nu har vi kommit till ett läge efter så många kvartal att vi inte ser den nedgången, tvärtom ser vi fler områden som på grund av klimatomställningen ligger i strukturell tillväxtfas. Så vi kan inte vila på hanen längre utan nu går vi in i de investeringsprogram som krävs för att klara klimatomställningsfrågorna och de efterfrågekrav vi har från våra kunder, säger Tom Erixon till Di TV.

Siffror

I fjärde kvartalet ökade Alfa Lavals omsättning med 23 procent till miljoner kronor 15 767 (11 651).

Justerad EBITA uppgick till miljoner kronor 8 229 (7 114).

För helåret ökade orderingången med 18 procent till miljoner kronor 58 645 (45 718)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11