23948sdkhjf

Ljungsarps vd om jätteinvesteringen: "Kommer öka kapaciteten rejält"

Med rätt inställning kommer man långt. Något som stämmer för såväl personal som maskiner. När många företag hade ett tufft 2022, ökade Ljungsarps Mekaniska både sin omsättning och tillväxt – och nu har man investerat stort.

Magnus Stagmo, vd för Ljungsarps Mekaniska, har inte varit på företaget mer än drygt ett halvår men på den tiden har mycket redan hänt.

– Mina idéer och det jag har med mig hit… vi börjar gå där åt nu. Vi har haft det tufft ekonomiskt ett antal år, men förra året gick vi med vinst. Och nu går det bättre och vi kommer öka omsättningen. Det är ett tydligt mål framåt.

Men det hade inte gått så bra utan fantastisk personal, vill Magnus understryka.

– Vi har jättebra, engagerad och kompetent personal. Det fungerar hur bra som helst och jag fick ett så varmt välkomnande när jag kom hit i mitten på augusti.

"Människan är i centrum" och "Sprid glädje" lyder hans paroll och det är något han haft med sig under hela sitt yrkesliv.

– Man ska ha befogenheter och kunna påverka sin situation. Det är nyckeln till framgång på en arbetsplats.

På Ljungsarps är det tydligt att människan står i fokus, men nästan lika viktiga är maskinerna. För några veckor sedan gjorde företaget en av sina största investeringar någonsin – fiberlasern Prima Power Laser Genius.

– Maskinen har nu landat hos oss och den kommer öka vår kapacitet rejält. Men det kommer ta veckor innan vi är i gång och kan köra den, med upplärningstid och så vidare.

Den nya maskinen kommer ingå i företagets ”Stans-Laser Team”, en självstyrande grupp som fyra medarbetare tillhör.

Magnus Stagmo vill till sist sticka ut hakan lite, som han själv uttrycker det.

– Vi har ju gått ut med att vi ska bli den, i särklass, bästa arbetsgivaren i regionen. Vi jobbar hårt med detta och spontanansökningarna börjat trilla in…

Under senaste månaden har Ljungsarps Mekaniska anställt fyra medarbetare.

– Vi ligger i rätt bransch och orderläget är bra, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126