23948sdkhjf

Svarvar ska vara driftsäkra och öka produktiviteten

När ett verkstadsföretag investerar i en ny svarv är förväntningarna höga. En självklarhet när man köper en maskin för ett sex- eller sjusiffrigt belopp. Lynx 2100 LMB och PUMA DNT 2600M är två driftsäkra och högproduktiva exempel som visar vad den sydkoreanska tillverkaren DN Solutions har att erbjuda. Med svenska Duroc Machine Tool som leverantör kan du som kund vara trygg i att produktionen kommer att fungera redan från start – och lång tid framöver.

– För ett verkstadsföretag, oavsett storlek, är driftsäkerhet A och O. Många jobbar med små marginaler och då kan stopp i produktionen få stora konsekvenser och skapa missnöjda kunder, säger Robert Puekker, försäljningschef på Duroc Machine Tool.

DN Solutions (tidigare Dossan) har funnits i 47 år och är ett känt företag internationellt. I fjol sålde man cirka 15 000 maskiner globalt och nu är siktet inställt på 18 000. Duroc är sedan 14 år tillbaka generalagent för DN Solutions i Sverige, Danmark, Finland och Baltikum.

– Det är stabila maskiner som funkar. Lång livslängd bidrar också till att deras svarvar är prisvärda alternativ på marknaden. Genom ett bra utbud av modeller behöver kunden inte heller betala för en massa extrafunktioner som inte kommer att användas, säger Robert Puekker.

Han beskriver Lynx 2100 LMB som en driftsäker, lättanvänd och kompakt svarv med hög produktivitet och hög måttstabilitet. En svarv som passar alla mekaniska verkstäder, liten som stor, som tillverkar eller bearbetar komponenter i metall. Den är också flexibel vad gäller förändringar i produktionsvolym.

PUMA DNT 2600M är en mer kraftfull svarv. Med en stabil konstruktion, stark motor och hög effekt samt fasta och drivna verktygshållare klarar den också lite tuffare uppgifter. Till exempel bearbetning av rostfritt stål. Hög måttstabilitet, produktivitet och driftsäkerhet är egenskaper som även utmärker PUMA DNT 2600 M.

Båda maskinerna kan kompletteras med en stångmatare/robot för snabb och enkel automation.

– Vår huvuduppgift som maskinleverantör är förstås att ge kunden möjlighet att producera komponenter till ett lägre pris. Det är det problemet vi ska lösa och det gör vi bra med Lynx 2100 LMB, PUMA DNT 2600M och övriga maskiner i DN Solutions programutbud, säger Robert Puekker.

För Duroc Machine Tool är kundresan viktig. Från rådgivning vid maskinval, transport och installation till att erbjuda den utbildning kunden vill ha och servicetekniker som är redo att rycka ut vid behov.

Genom ett eget maskinlager och DN Solutions lager i Tyskland har man också sett till att leveranserna ska bli så snabba som möjligt.

– Det går också välja en nyckelfärdig lösning där vi tar hand om all inkörning och igångsättning innan vi installerar maskinen hos kund. Då kan kunden, som brukar ha fullt upp ändå, koncentrera sig på den ordinarie verksamheten, säger Robert Puekker.

För intresserade kunder har Duroc flera referenscase där Lynx 2100 LMB och PUMA DNT 2600M används. Dem berättar vi gärna om. Som kund är du också välkommen till vårt showroom i Vislanda i Småland som kontinuerligt fylls på med fler och nya maskiner.

Fakta: Duroc Machine Tool 

  • Duroc Machine Tool ingår i den börsnoterade koncernen Duroc AB. 
  • Med verksamhet i sju länder är Duroc Machine Tool den största leverantören av maskiner, verktyg och service till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum. 
  • Duroc Machine Tool arbetar efter mottot Simply better performance, där man genom goda relationer, öppen kommunikation och sunt förnuft vill ge sina kunder bästa möjliga förutsättningar för att kunna prestera bättre. 
  • Duroc Machine Tool känt för att locka till sig skickliga yrkesproffs. Det är kombinationen av duktiga och engagerade medarbetare och ett utbud av bra maskiner som gjort företaget framgångsrikt. 

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079