23948sdkhjf

Politiker blir plåtslagare för en dag

Nu ska politiker testa på livet som plåtslagare. I alla fall för en dag.

För att uppmärksamma bristen på plåtslagare arrangeras nästa vecka ett seminarium i Riksdagshuset där politiker ska prova på yrket och ta del av information. Det skriver Plåt & Ventföretagen i ett pressmeddelande.

Bakom arrangemanget finns POGAB Plåt AB, branschorganisationerna Plåt & Ventföretagen samt Företagarna.

– Syftet är att lyfta fram kompetensbristen som finns inom hantverksyrken i allmänhet och inom plåtslagaryrket i synnerhet. Tanken är att vi på detta sätt ska få möjlighet att diskutera frågan med riksdagsledamöter och försöka hitta lösningar på problemet, säger Mathias Mattsson, vd och delägare av POGAB Plåt AB i Göteborg.

Personalbrist har länge präglat yrkesgruppen och ett fallande intresse för yrkesförberedande utbildningar inom hantverksyrkena är en av anledningarna.

– Hur påverkar kompetensbristen företagandet och samhällsbyggandet? Om färre personer vill bli hantverkare, vilka kommer då att finnas kvar för att bygga Sverige? Hur får vi fler att utbilda sig till hantverksyrken och vilken betydelse har yrkes- och branschskolorna för en fortsatt stabil kompetensförsörjning? Den är den typen av frågor vi måste få upp till ytan och hitta lösningar för, fortsätter Mathias Mattsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094