23948sdkhjf

Nu går SM i svets av stapeln: "Betyder mycket för dem"

Idag startar SM-finalen i svets på Bråvallagymnasiet.

SM-finalen i svets pågår från och med den 22:e februari till den 24:e februari. Tävlingen anordnas för att öka intresset för olika yrken och höja statusen på svensk yrkesutbildning. Svets-SM är en av Sveriges största satsningar för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar.

– Det känns jätteroligt att SM i svets avgörs hos oss på Bråvallagymnasiet. Svetsare är ett bristyrke idag, och framtidsutsikterna att få jobb är mycket goda. Nu kommer vi under ett par dagar få se landets mest talangfulla svetselever, och det betyder mycket för dem att få vara med i ett mästerskap, och det betyder mycket för branschen eftersom det förhoppningsvis får fler unga lockade till yrket, säger Stefan Törnqvist, yrkeslärare Bråvallagymnasiet, till TT.

Om svets-SM

I yrket svets kvalar man in genom lokala och regionala deltävlingar. Målet med tävlingen är dels att attrahera unga till yrket, dels att få fram en duktig representant till Yrkes-VM. SM-finalen i svets arrangeras på Bråvallagymnasiet i samarbete med Svetskommisionen. Svetskommissionen, som bildades 1931, är en teknisk branschorganisation för fogande industri och vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Alfa Laval bygger ut - fabriken blir dubbelt så stor
3D-printerna ska hjälpa forskarna att utveckla framtidens lättviktsdelar
Tävlingen ska öka ungas intresse för plåtslageri
Miljonsatsning på arbetsintegrerande lärande inom industrin
Personalbristen stoppar företagens tillväxt
Lernia framtidssäkrar kompetensen inom tillverknings industrin
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.126