23948sdkhjf

Plattformen Nexus ska möjliggöra innovation inom tillverkningsindustri

Hexagon har offentliggjort sin lansering av sin nya plattform Nexus. Det är en öppen och flexibel plattform för digitala verkligheter som är skräddarsydda för diskret tillverkning, vilket bland annat inkluderar flyg, fordon, elektronik och konsumentprodukter.

Nexus fungerar som en kontaktpunkt för innovation och förbättrat arbetssätt som kopplar samman människor, mjukvara och maskiner över alla tillverkningsdiscipliner. Via plattformen kan personer inom ingenjörs-, tillverknings- och kvalitetsdiscipliner enkelt ansluta, samarbeta och dela data i realtid.

– Tillverkningsindustrin förändras snabbt, och för att inte hamna på efterkälken behöver företag nya processer som möjliggör nya insikter och effektivitetsförbättringar i sin strävan mot att utveckla och producera på ett mer hållbart sätt. För att möta sina hållbarhetsmål behöver bolagen hantera utmaningar inom design, materialanvändning, produktion och produktlivslängder mer integrerat. Dagens fragmenterade landskap med punktlösningar och tekniker gör det svårt att fullt ut realisera potentialen då ingen leverantör har alla lösningar till skalbar och hållbar tillverkning, säger Hexagons vd och koncernchef, Paolo Guglielmini.

Tillsammans med Microsofts är Nexus framtaget med Microsofts senaste molnteknologi och förser kunder med större valmöjligheter och kontroll genom att sammankoppla deras egna interna system med molnbaserade externa lösningar. Den öppna plattformen gör att användaren kan utforska och upptäcka nya verktyg, utbildningar och support genom en bred portfölj av mjukvara och hårdvara från Hexagon och många andra leverantörer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094