23948sdkhjf

Sandvik Coromant introducerar ny svarvningsmetod

Nu introducerar Sandvik Coromant en ny bearbetningsmetod för svarvning av komplicerade former med ett enda verktyg. Några av fördelarna med svarvning med Y-axeln är reducerad cykeltid, förbättrad kvalitet samt stabilare bearbetning.

Det har skett flera förändringar på svarvningsområdet, där icke-linjär svarvning och interpolerande svarvning är några av dem.

– Man skulle kunna säga att dessa framsteg, tillsammans med progressiv kapacitet i moderna maskiner och CAM-programvaror, har lagt grunden för den nya svarvningsmetoden med Y-axeln, säger Staffan Lundström, Product Manager med ansvar för svarvning hos Sandvik Coromant i ett pressmeddelande.

– Med dessa verktyg och denna metod på plats ser vi fram emot att utforska möjligheterna som denna metod kan erbjuda våra kunder.

Den nya metoden använder sig av Y-axeln och alla tre axlar samtidigt under bearbetningen. Genom att verktyget roterar runt sitt eget centrum, skäret är placerat för bearbetning i YZ-planet och frässpindelaxeln interpolerar under svarvning kan detaljerade former bearbetas med bara ett verktyg.

Det krävs inte heller några verktygsbyten vilket minimerar risken för ojämnheter på närliggande ytor. Det ger också bättre stabilitet då skärkrafterna riktas in mot maskinspindeln. Utöver det förbättras spånkontrollen av en konstant ingångsvinkel, vilket gör det enklare att undvika spånstockning.

Sandvik Coromant har tagit fram två nya verktyg för svarvning av Y-axeln. CoroTurn Prime-varianten passar för skaft, flänsar och komponenter med hålkäl. Tvillingverktyget CoroPlexYT med CoroTurn TR-profilskär och CoroTurn 107-rundskär med gränssnitt med räls kan med fördel användas till komponenter med fickor och hålrum.

Sist skriver Sandvik Coromant att metoden lämpar sig för alla material och kräver en flerfunktionsmaskin med alternativ för interpolering av frässpindelaxeln under svarvning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Alfa Laval bygger ut - fabriken blir dubbelt så stor
3D-printerna ska hjälpa forskarna att utveckla framtidens lättviktsdelar
Tävlingen ska öka ungas intresse för plåtslageri
Miljonsatsning på arbetsintegrerande lärande inom industrin
Personalbristen stoppar företagens tillväxt
Lernia framtidssäkrar kompetensen inom tillverknings industrin
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.159