23948sdkhjf

Vittnar om trakasserier och kränkningar på verkstadsgolvet

I en granskning som SLA genomfört vittnar ett 20-tal kvinnor om sexuella trakasserier och kränkningar på verkstadsgolvet på Volvo i Skövde.

Det är tidningen Skaraborgs Allehanda som under flera månaders tid har intervjuat ett 20-tal kvinnliga medarbetare på Volvofabrikerna i Skövde, där den ena ägs av AB Volvo och tillverkar motorer för tunga fordon och den andra numera ägs av Geely under namnet Aurobay och tillverkar drivlinor för bland annat Volvo Cars personbilar.

Kvinnor vittnar om en kränkande jargong, sexuella trakasserier från chefer och kollegor och en utbredd tystnadskultur på verkstadsgolvet.

– Instämmer i den tystnadskultur som finns. Och som har funnits länge. Och som vuxit sig starkare och starkare genom åren, skriver en manlig Volvo-anställd i ett av många mejl till tidningen efter granskningen.

Lars Ask är fackförbundet IF Metalls lokala ordförande i Skövde och även industriarbetarnas representant i AB Volvos styrelse. Han uppger till Di att granskningen har tagit på högsta allvar av den lokala ledningen i Skövde.

– I allra högsta grad. Det har blivit väldigt fokuserat. Det gäller nu att agera på de här signalerna men att göra det på ett korrekt sätt så att det inte går för fort och blir fel, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lucid säger upp 1 300 anställda
Lyckades vända skutan
Efter storvarslet: Bara 23 anställda kvar på Nevs
Energiföretagen är kritisk mot nedläggning av branschskolor
Schaeffler bekämpar förfalskade produkter
AGAB levererat verktygsväxlingsutrustning till Thule Group
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.156