23948sdkhjf

SKF kompetensutvecklar för att möta digitaliseringen

För att möta den ökade digitaliseringen inom industrin ska SKF utbilda sina anställda genom uppdragsutbildningen Manufacturing Development Engineer för att säkerställa kompetensen.

Den ökade digitaliseringen innebär ett förändrat kompetensbehov hos de som jobbar inom någon typ av produktionsmiljö. Nu kommer SKF utbilda 18 anställda för att säkerställa kompetensen. Utbildningen, Manufacturing Development Engineer, är utformad med fokus på att arbeta i en digitaliserad produktionsmiljö.

– Teknikutvecklingen och digitaliseringen gör att arbetet inom produktionen kommer att se väldigt annorlunda ut. Tittar man på vad som händer i SKF:s fabriker så blir det en väldigt förändrad kompetens som krävs, förklarar Mikael Weimarck, adjungerad universitetslektor i industriell ekonomi vid Högskolan Väst och koordinator för uppdragsutbildningen,  i pressmeddelandet.

Produktionsverksamheten håller på att ställas om till att bli mer digitaliserad, men också mer automatiserad och hållbar.

– Vi har ständigt ny utveckling på våra maskiner. De blir mer och mer komplicerade. Även om vi standardiserar så blir de mer komplicerade och vi vill att våra medarbetare ska följa med på den utvecklingsresan, säger Joakim Svantesson, People Business Enabler.

Kursinnehållet har utformats genom att Mikael Weimarck och lärarlaget har haft möten med representanter från SKF som fått beskriva vart det befinner sig i sin digitaliseringsresa. Deltagarna kommer få delta på kurser inom bland annat industrins digitalisering, lean produktion, hållbarhet, logistik samt organisation och ledarskap.

– SKF gör detta för att utveckla och förbättra sin verksamhet, men det är ju också en väldigt stor möjlighet för de enskilda medarbetarna, säger Mikael Weimarck.

Utbildningen omfattar 50 procent av studier och kommer pågå under 1,5 år. Utbildningstillfällena är förlagd under eftermiddag/kväll för att i så liten utsträckning påverka de studerandes arbetstid.

– Många har jobbat ett tag och har familj. De jobbar ändå heltid samtidigt som de nu läser på halvtid, så det blir en påfrestning, och en investering, för en själv och för hela familjen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Lucid säger upp 1 300 anställda
Lyckades vända skutan
Efter storvarslet: Bara 23 anställda kvar på Nevs
Energiföretagen är kritisk mot nedläggning av branschskolor
Schaeffler bekämpar förfalskade produkter
AGAB levererat verktygsväxlingsutrustning till Thule Group
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.203