23948sdkhjf

Tidsplan för elfordon inte möjligt enligt rapport

En undersökning utförd av ABB visar att respondenterna inte tror att målen med införandet av elfordon kan nås inom den uppsatta tiden.

ABB:s undersökning, “Automotive manufacturing outlook service”, omfattar drygt 600 globala branschexperter. Dessa kommer från fordonstillverkare till alla nivåer inom ledning, konstruktion och andra specialister inom fordonsindustrin, skriver ABB i ett pressmeddelande.

59 procent av respondenterna i undersökningen tror inte att omställningen till produktion av rena elfordon kan nås inom de tidsramar som satts upp i dag. Exempelvis godtog EU-parlamentet nyligen ett förslag att förbjuda nytillverkning av fossila bilar vid 2035. Respondenterna i undersökningen lyfter fram utmaningar vad gäller anpassning till en ny försörjningskedja för batterier, oro över de stora kapitalinvesteringar som krävs, brist på råvaror, lämplig infrastruktur och brist på elnätskapacitet.

I undersökningen framgår det att 18 procent anser att de nuvarande målen aldrig kommer att uppnås.

–  Undersökningen bekräftar utmaningarna inom fordonsindustrin – att tillverkningen står under press och störningar i försörjningskedjan lett till avsevärd stress, säger Daniel Harrison, Automotive Analyst på Automotive Manufacturing Solutions, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
35 miljoner till forskningsprojekt efterfrågade av näringslivet
Tog hem Nobelpriset för robotik
Chipindustrin storsatsar – slag mot Kina
Grafen - en viktig del av framtida funktionella material
Undersökning: Svenska exportföretag planerar anställa fler
Produktionsdagen: Att välja den lokala vägen

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094