23948sdkhjf

ABB investerar 210 miljoner i fabrik

ABB bygger ut Robotics fabriken i USA vilket innebär en investering på 20 miljoner dollar, alltså cirka 210 miljoner svenska kronor.

ABB har påbörjat en utbyggnad av det befintliga nordamerikanska huvudkontoret och robotfabriken i Auburn Hills i Michigan. 2023 väntas projektet att vara färdigt. I pressmeddelandet framgår det att expansionen kommer att leda till 72 nya arbeten inom området.

– Vår investering är ett betydande steg för att påskynda ABB Robotics globala ledarskap inom utveckling och tillverkning av banbrytande robotlösningar i USA till den amerikanska marknaden. I takt med de globala megatrenderna med arbetskraftsbrist, osäkerheter, nära produktionsnivå och omlokalisering av produktion samt en önskan att bedriva en mer hållbar verksamhet satsar allt fler företag på automation för att bygga upp motståndskraft samtidigt som effektiviteten och flexibiliteten förbättras, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics and Discrete Automation.

1993 flyttade ABB Robotics in i den 50 000 kvadratmeter stora byggnaden. De öppnade anläggningen 2015 och blev det första globala industrirobotföretaget som satsar fullt ut på en nordamerikansk robotproduktionsanläggning.

– Den utbyggda anläggningen innehåller den mest avancerade teknik som finns med AI-robotar och smarta digitala tillverkningssystem som stöttar produktion och tillverkning av toppmoderna kundlösningar, säger John Bubnikovich, ABB United States Robotics Division President.

Cirka 90 procent av de robotar som levereras till kunder i USA, Kanada, Mexiko och Sydamerika kommer inom kort att tillverkas i Auburn Hills vilket kommer förenkla leveransprocessen och minska ledtiderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109