23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Erbjuds

Rullformning av Welser - Godstjockleksoptimering – The next Level

Förfallodatum
den 12 september 2024

Flexibilitet blir allt mer viktig när det gäller tvärsnitt, belastningsanpassning eller kombinationsmöjligheter. Spaltprofilering, spaltbockning samt tillverkning av profiler med ändringsbara tvärsnitt ger ytterligare utrymme för ideer och problemlösningar med profiler.

Spaltprofilering och spaltbockning är en vidareutveckling av Welser Profilers bandtjockleksoptimering, då man efter den efterfrågade funktionaliteten i profiltvärsnittet reducerar bandets tjocklek, formar en not eller samlar material i kanterna vid formningen av tvärsnittet.
Med hjälp av det nya förfarandet delas stålbandet på tjockleken vid valsningen och sprickfria utvik skapas.

Spaltprofileringen ger delningar i bandkanten, spaltbockning står för kontinuerliga utvik ur bandets mitt. Hur som helst kan man på så sätt undvika materialdubbling och man undviker tillkommande svetssteg.

Welser Profiler kan inte bara variera profilerna i tjocklek, utan även anpassa tvärsnitten på bredden, djupet och höjden. Då talar man om profiler med ändringsbart tvärsnitt.

Fördelarna med de nya tillverkningsmöjligheterna:
Det formade materialet blir hårdare, förslitningsstarkare och får en glatt yta: Därmed kan man avstå att tillfoga förstyvningselement genom att svetsa, nita eller skruva för att motverka styvhetsproblemen.
Det är extremt vridningsstyft med snävaste toleranser.
Det öppnar upp nya sammanfogningsmöjligheter med ytterligare profiler (tex punktsvetsning på den fristående flänsen, inbuktningar som uppstår kan användas för tex limmaterial), och kan därmed tydligt reducera den tillkommande processkedjan.
Utrymme för funktionella utvecklingar skapas, tex. genom att inbringa slutna profilkammare (även kallade hålrumsprofiler), som kan användas som byggutrymme i bärprofiler.

Användningsområderna är mångfaldigt, tex. kullöpskena eller inom automobilindustrin, där viktbesparing har stor betydelse. Om en byggdel reduceras i vikt, riskerar man att denna del inte håller pga bucklor eller knicks pga instabilitet. En möjlighet att höja instabilitetgränsen för tyngre belastning är att här skapa utvikningar. Även hålkammarprofiler kan uppta höga chrashkrafter och passar därför bra för kabelkanaler.

Där till finns det i ett fordon tillräckligt dyra aluminium- eller magnesiumdelar som nu med den nya förbindelsemetoden kan ersättas av stålprofiler.

Möjligheterna som den nya tekniken öppnar upp för är oändliga. Det är fördelaktigt att låta Welser Profilers konstruktörer vara inblandade redan i produktutvecklingsfasen. Vi har inte bara resurser inom produktion utan även den know-how som behövs för att lösa era problem.

AB Welser Profiler
Svandammsvägen 17A
126 35 Hägersten
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5561961474

Kontaktperson

MJ
Mirza Jaskic
Sales Manager
+46 707740250 M.jaskic@welser.com

Sänd till en kollega

0.078