23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur vill du kommunicera ut ditt budskap?

Olika former av kommunikation kräver olika tillvägagångsätt

Olika former av kommunikation kräver olika tillvägagångsätt. I vissa situationer kan det allra bästa vara en powerpointpresentation, i andra en reklambanner eller plats i ett nyhetsbrev. Men när du ska kommunicera ansikte till ansikte, på ett enkelt och självklart sätt i din vardag, finns det också andra vägar att gå.

Här på Verkstäderna.se kan du hitta din målgrupp elektroniskt i olika former, men det finsn naturligtvis också andra möjliga vägar att gå. Radioreklam, tv-reklam och papperstidningar både för nischad publik och riktat mot alla svenskar i ett visst område.

Kommunicera med dina kunder varje dag
 Om du letar efter en rak väg för att kommunicera med kunder och medarbetare så slår inget textbudskapet. Ljud är effektivt för att väcka uppmärksamhet, men kan också bli irriterande om du exempelvis hör samma reklamjingel igen och igen. Bild, både rörlig och stillbild, ger känslor och effekt, men kan om det står ensamt ge alltför många tolkningsmöjligheter.

Ett textbudskap kan formuleras så att det perfekt förmedlar det du önskar, och placeras på ett sånt sätt att du varken irriterar eller avbryter din potentiella kunds vardag, men samtidigt kan du vara säker på att budskapet kommer fram. Varje dag exponeras vi för över 10 000 budskap, har undersökningar visat, och naturligtvis orkar vi inte ta in alla dessa.

Så det gäller att välja rätt plats och rätt tillfälle för din kommunikation ut.

Personlig kommunikation
Allt fler väljer att kommunicera till sina kunder via de medier de dagligen besöker via sina telefoner och datorer. Det betyder att företag som Facebook och Google blir allt rikare och mäktigare. Men reklamplats på en plattform där blicken inte letar efter det rätta erbjudandet har visat sig mindre effektiva, eftersom människan är så bra på att välja vad den ska se och vad den inte ser.

Ett bra sätt är därför att välja den personliga vägen, antingen genom att personliggöra den kommunikation du går ut med i sociala medier och nyhetsbrev, eller genom att möta kunderna ansikte mot ansikte på exempelvis konferenser, eller mässor.

På en konferens är det lika viktigt att nå kunden på deras egna premisser, med ett samtal eller en frågeställning på en Griffeltavla  som det är att ha laddat bordet med spännande broschyrer och smågodis.

Kommunikation i vardagen
Om du har en mindre verksamhet med lokaler där dina kunder besöker dig så ska du också utnyttja möjligheten till direkt kommunikation utan att tvinga din närvara på dina kunder.

Om din verksamhet utstrålar tillgänglighet på deras villkor så får du snabbt trogna besökare och goda kunder. Ofta kan en humoristisk fras skrivet på exempelvis svartvita griffeltavlor locka fram en avslappnad relation, och fungera som en öppning i samtalet, utan att du behöver göra den stora försäljningspresentationen.

Tänk på din vardagskommunikation som ett sätt att etablera en naturlig relation, utan att vara påträngande eller ointressant för dina kunder.

Sänd till en kollega

0.062