23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ISCAR NEOLOGIQ – snart lanserar Iscar nya produkter

| Medlemsnyhet | Företag Iscar Sverige AB

För några år sedan lanserade ISCAR en serie unika och innovativa LOGIQ-verktyg. Dessa verktyg hade utformats för att öka produktiviteten eller hitta kostnadseffektiva vändskärslösningar som alternativ till solida hårdmetallverktyg med liten diameter.

Nu introducerar ISCAR den logiska efterföljaren - produktserien NEOLOGIQ - som innehåller ett komplett sortiment av avancerade produkter och tekniska lösningar för bearbetning och innebär ett jättesprång framåt i utvecklingen för skärande verktyg.

Vad är målet med NEOLOGIQ?
ISCAR har utvecklat NEOLOGIQ som ett svar på de utmaningar som modern bearbetning står inför idag till följd av de senaste tekniska förändringarna. De tydligaste trenderna att bemöta är

·          Fordonsbranschen som överger den traditionella förbränningsmotorn till förmån el- och hybridbilar
·          3D-printing, precisionsgjutning och -smide
·          Digitala revolutionen i och med Industri 4.0

ISCAR har förberett sig för dessa förändringar och tagit fram NEOLOGIQ, som är det logiska steget mot ett skärverktyg som klarar kraven som den ”smarta fabriken” ställer. ”Bearbetning utan begränsningar” är mottot för ISCAR’s NEOLOGIQ-produkter.

Hur kan man då ta sig över de begränsningar som traditionell bearbetning innebär? ISCAR’s svar på frågan syns tydligt i de nya produkterna. Här följer en kort presentation av några av dem.

Logisk fräsning - NEOFEED
En produktivitetshöjande och kostnadsbesparande högmatningsprodukt är NEOFEED, en fräsfamilj med kvadratiska, dubbelsidiga skär. Skäret har 8 skäreggar och klarar höga belastningar vid höga skärhastigheter tack vare den stabila infästningen i det laxstjärtsformade skärläget.

Kompetent avstickning med korrekt kylning
För att lyckas väl med avstickning är det mycket viktigt att kylvätskan tillförs på rätt sätt – den ska vara rätt riktad och gärna tillföras under högt tryck. För maskiner som saknar möjlighet att tillföra skärvätska genom verktyget kommer nu ”JET-CROWN” som är en tillsats som möjliggör att skärvätskan kommer fram till skäreggen på rätt sätt.

Effektiv håltagning genom förbättrad 3-skärig borr
En ny design på LOGIQ3CHAM med tre spånkanaler bygger på att kanaler nu har variabel spiralvinkel. Detta medför en avsevärd förbättring i hur borren uppträder dynamiskt så att hålen kan borras mycket djupare, max borrdjup ligger nu på 8xD.

För mer information kontakta Iscar Sverige AB på tel 018-66 90 60.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Iscar Sverige AB

Kungsängsvägen 17B
Box 845
751 08 UPPSALA
Sverige
Iscar Sverige AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.047