23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Alumeco investerar i nytt Coil Center - siktar på ökad kapacitet och flexibilitet

| Medlemsnyhet | Företag Alumeco Sverige AB

Alumeco har investerat i ett nytt Coil Center i Coswig, Tyskland. Denna anläggning, som är en av företagets största investeringar på flera år, gör det möjligt för Alumeco att erbjuda sina kunder plåt klippt i fixlängder.

- Vi har testat produktionslinjen under sommaren och kört den på full drift, för att säkerställa optimala möjligheter för både företaget och våra kunder. Alumeco Coil Center betjänar hela Alumeco koncernen, därigenom ökar vi vår kapacitet och flexibilitet, säger Albin Kristensson, produktchef på Alumeco.

- Investeringen i anläggningen gör att vi kan hantera stora mängder och erbjuda våra kunder plåt klippt i fixlängder. Det betyder att våra kunder kan optimera sin materialanvändning och minska andelen skrot, eftersom plåten kan klippas i format som passar produktionen perfekt.
Det blir möjligt att ta plåten direkt in i produktionen utan att behöva klippa den först, säger Albin Kristensson. Den nya anläggningen ger även Alumeco möjlighet att leverera plåt utan papper och foliera en eller två sidor, allt efter kundens behov.

Centralt geografiskt läge
Genom att placera Alumecos Coil Center i Coswig i den tyska provinsen Sachsen, har Alumeco valt ett centralt geografiskt läge:

- Alumeco koncernen har verksamhet på flera europeiska marknader. Således är Coswig ett perfekt läge och gör att vi kan serva Skandinavien, Centraleuropa och Sydeuropa etc. Det en optimal logistisk placering, med dagliga transporter till vårt centrallager i Odense för vidare transport ut till kund, säger Albin Kristensson.

- Med anläggningen i Coswig uppfyller vi i högre grad våra kunders behov: snabba leveranser, flexibilitet, minskad kapitalbindning och möjlighet att optimera produktionen är de viktigaste frågorna för våra kunder.

Medlemsnyhet

Företag
Alumeco Sverige AB

Gullbergs Strandgata 34D
411 04 Göteborg
Sverige
Alumeco Sverige AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.093