23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya miniatyrfräsar för småhålsoperationer

Invändig gängning och fasning i små hål enklare med CoroMill 326

Det är ingen barnlek att producera detaljer som små gängor och faser i små hål med en fleroperationsmaskin eller fräsmaskin. Fräsens storlek, flänsen eller utsticket som behövs och relaterade problem med produktivitet och noggrannhet gör uppgiften till en tuff utmaning. Men på grund av en ständig efterfrågan på bättre lösningar kan dessa problem numera lösas med hjälp av Sandvik Coromants nya miniatyrvalsfräs CoroMill® 326.

CoroMill 326 kan användas i hål ner till 6 mm diameter och använder tre skäreggar för höga spånavverkningshastigheter vid invändig gängfräsning, fasning och bakplaning – allt med samma verktyg. Dessutom använder fräsarna högprecisionsslipade profiler med vassa skäreggar som ger låga fräskrafter, vilket möjliggör ett jämnt skärförlopp och hög repeternoggrannhet.

Invändig gängfräsning i små hål blir allt populärare, eftersom det löser problemen med spånkontroll. Gängning i små hål kan skapa ett skatbo av järnspån runt gängtappen, vilket leder till överdimensionerade gängor eller trasiga gängtappar inne i detaljen. Å andra sidan genererar gängfräsar som rör sig uppåt i en spiralformad verktygsväg inne i ett hål korta, kontrollerbara spånor som enkelt kan evakueras ut igenom botten- eller genomhål med hjälp av skärvätska eller renblåsning.

De nya CoroMill 326-fräsarna är mångsidiga och kostnadseffektiva. Deras framgång bygger på den solida hårdmetallsorten GC1025 med en slittålig PVD-beläggning som ökar verktygens livslängd och möjliggör applikationer med högre hastighet och matning. Standardgängor och 45°-faser kan produceras, tillsammans med partiella gängprofiler för ännu större flexibilitet.

Gängfräsning med CoroMill 326 innebär många fördelar jämfört med gängtappar. En fräs kan producera både botten- och genomhål, höger- och vänstergängor, eller flera gängstorlekar med samma stigning. Man kan också producera fullständiga gängor mycket nära botten av ett bottenhål, eftersom verktygen har plana undersidor.

CoroMill 326-fräsarna passar hela ISO-materialapplikationsområdet (ISO P, M, K, N, S, H) och finns i storlekar ner till 5,8 mm diameter och räcklängd på Weldon-skaftet upp till 35 mm. Sandvik Coromant rekommenderar verktygshållarna med Hydro-Grip®-pennchuck och cylindriska hylsor för optimal precision och stabilitet.

Fräsarna är en del av Sandvik Coromants sortiment av produktiva verktyg för gängfräsning och fasfräsning, som inkluderar de nya CoroMill 327- och CoroMill 328-serierna, liksom CoroMill Plura.

Valet av hastighet och matning bör grunda sig på materialets dragstyrka, hårdhet och tänjbarhet. Sandvik Coromant hjälper gärna sina kunder med val av gängfräs, rekommendationer för hastigheter och matningar, samt att åstadkomma kostnadsbesparingar och produktivitetshöjningar.

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant är en världsledande leverantör av skärverktyg och verktygssortiment för metallbearbetningsindustrin och finns i 130 länder. I våra 25 produktivitetscentra över hela världen utbildar vi våra kunder och vår personal inom verktygslösningar och metoder för att öka produktiviteten. Sandvik Coromant är en del av verksamhetsområdet Tooling inom Sandvikgruppen.

Mer information finns på webbplatsen www.sandvik.coromant.com.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Sänd till en kollega

0.047