23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

ISCAR F90LN-AFR CA11- Balanserade, justerbara höghastighetsfräsar för höga varvtal

ISCAR lanserar nya planfräsar med justerbara skärlägen. Fräsarna är framtagna i första hand för PCD och PCBN-bestyckade skär för användning i gjutjärn, härdat stål, aluminium och icke metalliska material.

Fräsarna är balanserade för höga rotationshastigheter och har ett radiellt riktat kylsystem som effektivt transporterar bort spånor från skärzonen.

Denna typ av verktyg används huvudsakligen inom fordons- och flygindustrin. Eftersom dessa applikationer ofta fordrar höghastighetsbearbetning (HSM), är verktygen förberedda för dynamisk balansering för höga varvtal (G2.5-klass). En uppsättning radiella skruvar möjliggör balansering av fräsarna för dessa rotationshastigheter.

Fräskropparna är tillverkade i höghållfast aluminium, med en speciell beläggning för att höja ythårdheten samt minska risken för påkletning av bortskuret material.
Dessa lättviktsfräsar ger fördelar vid acceleration/retardation i form av mindre påkänningar på spindeln, vilket ökar dess livslängd.

Verktygens främre täcklock tvingar kylflödet radiellt utåt från centrum. Detta kylflöde för samtidigt med sig spånorna bort från skärzonen. I och med detta förebygger man oönskade fenomen som löseggsbildning samt att redan avskiljda spånor skärs på nytt. Resultatet blir en utmärkt ytfinhet.
Min.rekommenderat kyltryck är 20 bar.

ISCAR’s nya fräsar har konstruerats med skärlägen med ställskruvar som medger tvåvägs axiell justering. Denna mekanism medger en axiell justering av skärens högsta punkt inom 0,002 mm.
F90LN-AFR CA11-kropparna kan även bestyckas med konventionella TANGMILL LN.. 1106... -skär, för applikationer där en noggrann axiell injustering är nödvändig.
De justerbara fräsarna ger förutom en utmärkt ytfinhet även en förlängd utslitningstid för skären.

För mer information kontakta Iscar Sverige AB på tel 018-66 90 60.

Iscar Sverige AB
Kungsängsvägen 17B
Box 845
751 08 UPPSALA
Uppsala kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562968858

Kontaktperson

AP
Annika Peterson
Marknad
annikap@iscar.se

Sänd till en kollega

0.031