23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Lofotprodukt AS väljer underhållssystem från Prevas

Nu implementerar man underhållssystemet Infor EAM från Prevas för att säkra kvaliteten och den fortsatta tillväxten.

Lofotprodukt AS grundades 1994. Idag har företaget ca 140 anställda och dess produkter finns på butikshyllor och kyldiskar i samtliga av landets kommuner. Omsättningen uppgick under 2012 till 274 miljoner norska kronor. Lofotprodukt utsågs 2013 till årets mat- och dryckesproducent av den norska intresseorganisationen NHO.

– Det är viktigt att vi väljer rätt IT-stöd så att vi kan fortsätta växa med bibehållet fokus på kvalitet, säger Rune Barosen Nilssen, fabrikschef på Lofotprodukt. Vi har varit måna om att välja ett system med bra referenser inom liknande verksamheter och här utmärkte sig EAM som ett mycket framtidsinriktat, användarvänligt och flexibelt alternativ, fortsätter han. Själv har han arbetat på fabriken i tio år och har varit med om en spännande utveckling.

– Prevas gjorde också ett mycket gott intryck under utvärderingen av de olika alternativen, tillägger Håvard Henningsen, teknisk chef på Lofotprodukt. Jag har aldrig stött på en IT-leverantör som fokuserat så hårt på vad det innebär att implementera systemet och som skapat smidiga och effektiva arbetsprocesser under resans gång. Detta tillvägagångssätt har fått oss att känna oss trygga med vårt val och kommer att bidra till att vi får ut mer av systemet.

Henningsen har axlat ansvaret som Lofotprodukts interna projektledare och har ett nära samarbete med medarbetarna från Prevas. Implementeringen har redan påbörjats och man siktar på att kunna rulla ut det nya systemet i januari 2014.

– Lofoten är ett starkt varumärke i Norge, säger Prevas försäljningschef Einar Alexander Andersen, som är mycket nöjd med avtalet man har med Lofotprodukt. Den norska fiskeindustrin kännetecknas av sitt fokus på kvalitet och i detta sammanhang är korrekt och effektivt underhåll en viktig bit. Avtalet med Lofotprodukt stärker vår ställning i den här sektorn och vi ser fram emot att få följa deras utveckling genom ett nära samarbete under åren som kommer.
För mer information och uppföljning

Tord Svanqvist, Center of Excellence EAM Prevas AB
E-mail: tord.svanqvist@prevas.se, Mobil: 0733-75 70 68

Einar Alexander Andersen, Sales EAM, Prevas AS
E-mail: einar.alexander.andersen@prevas.no, Mobil: +47 41 53 73 13

Prevas AB
Box 4, Glödgargränd 14
721 03 Västerås
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5562521384

Kontaktperson

HL
Helena Lundin
Kommunikations- & informationschef
+46 21 360 19 20 helena.lundin@prevas.se

Sänd till en kollega

0.032