23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ökad utmattningshållfasthet och förlängd livslängd på svets

Joakim Wahlsten presenterar på minimässan Breakpoint Projektet MIDWEST där han berättar om hur de utvecklar teknik för ökad utmattningshållfastheten och därmed kan förlänga livslängden på konstruktioner.

Välkommen till Breakpoint i Borlänge den 30 mars, där en av de främsta experterna inom svetsfrågor kommer att presentera sin senaste forskning. Joakim Wahlsten, ansvarig för utbildningen av svetsingenjörer och svetstekniker vid KTH, har arbetat med svetsning i över 16 år och är en ledande röst inom branschen.

På Breakpoint kommer Joakim att hålla en presentation om det spännande projektet MIDWEST, finansierat av Vinnova genom FFI-Hållbar produktion. Projektet undersöker och utvecklar teknik för att mekanisera metoder för efterbehandling av svetsar, vilket kan öka utmattningshållfastheten och därmed förlänga livslängden på konstruktioner som är utsatta för dynamiska laster. Deltagare i projektet inkluderar SSAB, HIAB, Gestamp, Toyota Material Handling, Volvo CE, ABB, HiFit Scandinavia AB, Winteria, Weld-Hit AB, Robotdalen, Swerim, KTH och Chalmers.

Swerim, där Joakim arbetar, är ett forskningsinstitut som bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Huvudområdet för Swerim är svetsar i utmattningsapplikationer samt rostfria stål. Institutet finns på två orter, Stockholm och Luleå, och utför både direkta kunduppdrag såväl som långa och korta forskningsprojekt både nationellt och internationellt.

Missa inte chansen att höra från en av de ledande experterna inom svetsfrågor på Breakpoint i Borlänge den 30 mars. Joakims presentation om MIDWEST kommer att ge dig en förstklassig inblick i den senaste tekniken inom mekaniserad efterbehandling av svetsar.

Vi ses där!

Fri entré. Lunch ingår. Magisk underhållning

Minimässa Breakpoint i Borlänge 30 mars 2023

Boka din biljett här!

AFRY´s Test & Qualification Center
Forskargatan 3
781 70
Borlänge
781 70 Borlänge
Borlänge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562248012

Kontaktperson

Malin Kämpe
Section Manager Test Center
+46 703465213 malin.kampe@afry.com

Sänd till en kollega

0.047