23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Simwon i USA möter ökande kundkrav med ny presshärdningsteknik från AP&T

AP&T har tillsammans med företagets agent Daekyung International under många år byggt upp en relation med Simwon Co Ltd & MS Autotech Co Ltd i Sydkorea.

Vid ett besök i Kina för några år sedan fick Simwons vd tillfälle att se hur AP&T:s produktionslinjer för presshärdning presterar i praktisk drift. Det blev starten på ett givande samarbete för båda parter. Våren 2022 installerades den första linjen från AP&T i Simwons anläggning i Austin, Texas. En lösning vars output hittills överträffat de högt ställda förväntningarna.

Simwon är en del av MS Autotech Co Ltd, en globalt verksam underleverantör till många av världens stora biltillverkare. Koncernen, som är specialiserad på karossdelar, har tillverkning i Sydkorea, Indien, Nordamerika och Kina. Presshärdade komponenter för den amerikanska marknaden produceras av Simwon America Corp i Austin, Texas. Och det är i företagets produktionsanläggning här vi hittar den nya presshärdningslinjen från AP&T. 

– Den nya linjen används framförallt för att tillverka dörringar till en av våra större amerikanska kunder. För att vi ska kunna möta deras behov måste tekniken fungera klanderfritt och vi måste hela tiden kunna producera på topp. AP&T:s linje har överträffat våra högt ställda förväntningar – outputen är mellan 15 och 20 procent högre än för våra övriga presshärdningslinjer, säger Jeon Incheol, Senior manager overseas sales team på Simwon Co Ltd.

Att Simwons investering fallit så väl ut är av stor betydelse även för AP&T.  

– Vi är självklart väldigt glada över att kunna uppfylla Simwons höga krav på produktkvalitet, cykeltider och maskintillgänglighet. För oss är detta också en strategiskt viktig affär som förstärkt vår position inom presshärdning på den nordamerikanska marknaden, säger Peter Robisch, Area Sales Manager på AP&T. 

Efter att linjen varit i drift i snart ett och ett halvt år, står de båda företagen nu i begrepp att diskutera hur samarbetet kan fördjupas och utvecklas vidare.  

– Att vi sedan länge har en etablerad organisation för service, support, reservdelsförsäljning och försäljning i USA är en stor fördel i sammanhanget, säger Peter Robisch. 

På längre sikt kan det också bli fråga om flera order på utrustning. Inget är bestämt i dagsläget, men som Jeon Incheol säger:  – Simwon has a good feeling. 

Linjelösning baserad på senaste teknik
Som totalansvarig partner levererade AP&T 2022 en fullt integrerad, modulär linjelösning baserad på senaste teknik. I linjen ingår bland annat en hydraulpress med 1200-tons presskraft, automationsutrustning och styrsystem. Tack vare det enhetliga styrsystemet kan linjens hydraulpress och linjärrobotar synkroniseras, vilket ger en optimal process med korta cykeltider. Linjen är också utrustad med AP&T:s in-line process monitoring. Med hjälp av kameror och pyrometrar säkerställs en väl kontrollerad tillverkningsprocess och en hög, jämn kvalitet på de producerade delarna.

Mer information om AP&T:s erbjudande inom presshärdning finns på: https://www.aptgroup.com/solutions/automotive/press-hardening 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.047