23948sdkhjf

ABB investerar 40 miljoner i ny produktionslina

ABB har investerat mer än 40 miljoner kronor i en ny helautomatiserad produktionslina för tillverkning av kontaktorer i Västerås.

I pressmeddelandet framgår det att den nya produktionslinan ska möjliggöra tillverkning av kontaktorer i tre storlekar med hundratals varianter. Monteringen är helt automatiserad med 14 robotar från ABB.

– Den nya produktionslinan förbättrar både ergonomi och produktivitet. Den är ett utmärkt show-case för en komplett lösning byggd med ABB:s högteknologiska produkter, säger Karin Berntsson, projektledare på ABB Electrification Smart Power.

Den nya investeringen av produktionslinan är en satsning för framtiden, det menar Linda Wenneberg HUB Division Manager, ABB Electrification Smart Power,

– Elektrifiering och energiomställning innebär en stark efterfrågan på ABB:s kontaktorer, som är en säker och tillförlitlig produkt för applikationer som kräver att ström slås på och av snabbt eller ofta. Den nya produktionslinan kommer att förbättra ABB:s konkurrenskraft och ytterligare öka hastigheten och kvaliteten på våra leveranser till kunderna.Framtagningen av produktionslinan har skett i nära samarbete med utvecklingsavdelningen på ABB Electrification Smart Power.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11