23948sdkhjf

Han får hedersuppdrag på internationell konferens om superlegeringar

Joel Andersson, professor i materialvetenskap vid Högskolan Väst, har fått det ärofyllda uppdraget att vara ordförande för den internationella konferensen ”Superalloys 718 & Derivatives”. Ett ämne han själv har stenkoll på. I en intervju med Högskolan Väst berättar han mer om uppdraget som han beskriver som ”roligt och hedersamt”.

Årets konferens går av stapeln den 14 – 17 maj i Pittsburgh, Pennsylvania i USA och är den tionde i ordningen. I år kommer flera personer från Högskolan Väst och GKN Aerospace att delta.

Joel Andersson förklarar i pressmeddelandet om varför intresset för just superlegering 718 är så stort.

– Den här superlegeringen används i stor utsträckning för olika komponenter inom flyg- och rymdindustrin, men också inom kemisk industri, offshore och energisektorn. Legeringen tål höga temperaturer, höga laster och aggressiva miljöer och är dessutom förhållandevis svets- och gjutbar, vilket gör att den passar utmärkt för komponenter i bland annat flygmotorer.

Under konferensen möts forskare och företag som vill ta del av det senaste som rör superlegeringen och andra typer av superlegeringar.

Vad betyder konferensen för dig?

– Första gången jag deltog på den här konferensen var 2005. Det var en fantastisk upplevelse att som ung student få möta världens mest betydelsefulla personer inom superlegeringar. Konferensen gav mig mersmak inför stundande doktorandstudier!

– En stor del av min forskning handlar om superlegeringar (exempelvis legering 718) och hur man på bästa sätt ska exempelvis svetsa materialet för att undvika olika typer av defekter, berättar han avslutningsvis.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078