23948sdkhjf

Nibe utökar produktionen med ny linjelösning

Nibe, som tillverkar värmepumpar, ska utöka produktionskapaciteten vid sin anläggning i Markaryd. För att nå ökad produktion har företaget beställt en linjelösning från AP&T för tillverkning av komponenter till varmvattenberedare.

Henrik Broström, produktionsteknisk gruppchef för plåt och svets på Nibe Energy Systems, berättar att efterfrågan på energieffektiva system för uppvärmning och vattenproduktion ökar hela tiden.

– Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på våra produkter. Nu investerar vi i ny tillverkningskapacitet för att framtidssäkra de volymer vi kommer att behöva.

Den nya linjen på AP&T ska användas för tillverkning av gavlar till varmvattenberedare i rostfritt stål och blir ett bra komplement till Nibes befintliga linjer.

 – Förutom att vi kan tillverka fler enheter innebär den nya linjen också att vi får en stabil produktionsprocess med hög repeternoggrannhet och tillgänglighet, säger Stefan Persson, projektledare på Nibe Energy Systems, om den nya linjen.

Han var, tillsammans med Henrik Broström, djupt involverad i framtagningen produktionslinjen.

– Vår ambition var att ta fram en processlösning som är optimerad för Nibes specifika behov och förutsättningar och som ger tydliga kundvärden. Linjen skulle vara energieffektiv, ta liten golvyta i anspråk och dessutom kunna utföra ett flertal moment med ett fåtal maskiner och verktyg, säger Dan Barvö, Key Account Manager på AP&T.

Förra hösten presenterade AP&T ett förslag som gick i linje med Nibes krav. Det resulterade i en kompakt och energieffektiv fullt automatiserad produktionslinje med en 500-tons press för djupdragning, en mindre modulpress, linjärrobotar och verktyg.

I december 2022 lades ordern och den ska tas i drift under nästa år. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094