23948sdkhjf

Danska Mekoprint köper Seritronic – stärker sin position i Europa

Danska industrikoncernen Mekoprint har nyligen förvärvat Seritronic. I och med uppköpet stärker företagen sin position på marknaden och blir en av de största inom Europa inom tillverknings av folietangentbord, drift- och displaylösningar samt grafiska folier.

Förvärvet är en del av Mekoprints tillväxtstrategi som innefattar investeringar i ny kompetens och produktionstekniker och företag som stärker bolagets position på marknaden. 

– Mekoprint och Seritronic kompletterar varandra extremt bra. Seritronic är ett professionellt och välskött företag med en speciell förmåga att snabbt utveckla lösningar i samarbete med kunder. På Mekoprint har vi en stark ingenjörskompetens för de mer krävande behoven och odlar även ett nära samarbete med kunderna kring deras produktutveckling. I och med sammanslagningen kommer vi att ha bredare kompetenser och det kommer att vara en fördel för alla våra kunder, säger vd Anders Kold från Mekoprint.

Seritronic har stark position på kompletta box-build-lösningar och snabba prototyper och efter förvärvet kommer hela koncernen att ha en total omsättning på över 250 miljoner DKK, motsvarande cirka 400 miljoner svenska kronor.

– I Seritronic finns det nu behov av ett generationsskifte. Genom att sälja till Mekoprint säkrar vi våra medarbetares arbetsplatser och vi sänder inte minst en signal till kunderna att Seritronic är i goda händer från och med nu. Genom många möten och dialoger med Mekoprint har vi lärt oss att vår värdegrund harmoniserar både i förhållande till kunder och medarbetare. Vi har gett det stor vikt i våra beslut under försäljningsprocessen. Birgitte och jag har den djupaste respekten för Mekoprint och det råder ingen tvekan om att kunderna kommer att dra nytta av vår gemensamma kompetens i framtiden. Dessutom ser både jag och Birgitte fram emot att bli en del av Mekoprint, säger Hans Henrik Pedersen, som tillsammans med Birgitte Helenius och Hans Spliid Hansen etablerade Seritronic, år 2000.

Med uppköpet byter Seritronic namn till Mekoprint Seritronic, som fortsätter som ett självständigt dotterbolag inom divisionen Mekoprint Graphic Electronics. Där är Morten E. Lundgreen divisionsdirektör och han blir även ny vd för Mekoprint Seritronic. Birgitte Helenius fortsätter som chef för ekonomi och organisationsutveckling och Hans Henrik Pedersen fortsätter vara chef för försäljning och affärsutveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.83