23948sdkhjf

De väcker nytt liv i Saabs och Nevs tidigare testlabb

Nu blir det möjlighet för en rad olika branscher att testa och validera produkter i ett tidigt skede av utvecklingsprocesser. Detta när konsultbolaget Recas gör en satsning i Saabs och Nevs tidigare testlabb i Trollhättan.

Enligt bolaget, som idag arbetar med tjänster inom konstruktion, produktion, IT och mjukvara, vill de med faciliteterna etablera ett producerande bolag i Trollhättan. Här vill bolaget skapa ett flexibelt arbetssätt och lösningar tillsammans med andra företag med specialistkompetens inom testning.

–Våra teknikers långa erfarenhet och branschledande verktyg ger oss en unik möjlighet att erbjuda rätt expertis. Med labbet i vårt utbud kan vi erbjuda kompetens från blankt papper till provning av färdig produkt, kommenterar Micael Lawson, som själv inledde sin ingenjörsbana på just Saab för 25 år sedan. 

Enligt Recas saknar många bolag tidiga steg på testtrappan av utvecklingsprovning för att sedan riskera att fallera i certifieringen. Den luckan tänker bolaget nu fylla.

–Vi vet att behovet är stort och det känns fantastiskt bra att kunna skapa bättre förutsättningar för näringslivets utveckling, en starkare välfärd skapas av att fler producerar och konstruerar, säger Recas Vd och grundare, Micael Lawson, i ett meddelande.

Ansvarig för Recas labbverksamhet med testutrustning för bland annat klimat, ljud och vibration, blir en annan rutinerad tidigare Saab-medarbetare, Mats Ericsson som har anslutit till Recas.

– Vi kan exempelvis återskapa alla former av väder och våra lokaler är designade för att testa och validera produkter från en stor variation av marknader och absolut inte bara till fordonsindustrin. Den här typen av testmiljöer och utvecklingsprocesser sträcker sig över flera olika branscher, inte enbart automotive, påpekar Mats Ericsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.114