23948sdkhjf

Rekordmånga på Ravemas julmässa

Ravema har hållit julmässsa de senaste 28 åren i sitt hus i Värnamo. I år kom fler kunder än någonsin eller 525 stycken.
Julmässan hölls under två dagar förra veckan och totalt 525 kunder kom för att titta på nya Mazak-maskiner. Räknar men dessutom med leverantörer samt Ravema-personalen så kommer man upp till runt 650 personer i Teknik Centret dessa dagar.

- Att så många kom just i år tror jag beror på att det finns ett sug efter ny teknik i våra verkstadsföretag eftersom alla kunder vet att de kontinuerligt måste investera i ny teknik för att inte hamna på efterkälken eftersom utvecklingen går i en rasande fart, säger Hans Jigbäck, ansvarig för Mazak-maskinerna inom Ravema.

Det var ovanligt starkt fokus på automation under de två dagarna och det hölls fullsatta föreläsningar där Svia pratade robotceller och Mazak och Hoffman pratade maskiner. Svia verkade vara den intressantaste av dessa punkter.

Men det berodde kanske på att det fanns möjlighet att se flera nya Mazak-maskiner på plats i utställningshallen, bland annat en Integrex i-300 för done-in-one. Kunden ska köra ett stycke i maskinen som tidigare behövde tio uppspänningar, men nu går på en enda.

Den maskinen visades tidigare på EMO.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.754