23948sdkhjf

PTC satsar på små och medelstora industriföretag

Creo-sviten kan skalas så att rätt användare får tillgång till rätt applikation. Modulerna är anpassade för olika yrken, t ex ingenjörer, industridesigners, konceptingenjörer, analytiker eller de som arbetar med enbart design. Vid behov kan modulerna integreras med PTCs övriga program som Windchill, Mathcad och Arbortext.
Creo 2.0 består av interaktiva, skalbara och rollspecifika produkter som gör att intresserade kan välja att starta i liten skala. Tanken är helt enkelt att man köper det man behöver för att sedan vid behov komplettera med andra moduler.

- En viktig anledning till att PTC utvecklade bl a Creo var att man ville anpassa PTCs programutbud till små och medelstora industriföretag, berättar Thomas Svensson, Europachef för detta kundsegment.
- Inom min avdelning arbetar vi även med att pre-paketera och specialanpassa programmen så att även ett stort och komplicerat program som PLM Windchill blir enklare att installera, sköta och även underhålla.

Därigenom kan PTC idag erbjuda lösningar som passar såväl stora företag som små verkstäder utan egna IT-avdelningar. Vår vision är att ha ett komplett produktutbud som är både enkelt att använda och täcker det mesta, från 2D/3D till produktdatahantering i ett PLM system, förklarar Thomas Svensson.

Creo 2.0 består av 10 separata moduler:

Creo Direkt
Fristående 3D CAD app med vilken man kan skapa och redigera 2D och 3D-geometri på ett enkelt och intuitivt sätt.
Creo Parametric
Ett standard 3D-CAD-verktyg med en mängd av kraftfulla och flexibla 3D CAD-funktioner, inklusive ” freestyle” möjligheter. Data kan delas sömlöst mellan 2D och 3D program och användas tillsammans med andra parametriska lösningar: 3D CAD, CAID, CAM och CAE.
Creo Schematics
Creo Schematics, tidigare Pro/Engineer Routed Systems Designer, är ett fristående 2D schema CAD-program för att utforma och dokumentera komplexa elektriska system, kabelföring och rörläggning.
Creo Simulate
Med Creo Simulate kan även de som inte är FEA-specialister analysera virtuella prototypers olika egenskaper, innan den första fysiska modellen tillverkas.
Creo View MCAD
Kan användas för att snabbt visualisera produkter. Det är en snabb och skalbar lösning med enkelt och intuitivt gränssnitt. Programmet hanterar CAD-filer, ritningar, bilder och dokument i en mängd olika filformat.
Creo View ECAD
För elektronikkonstruktion. Modulen stödjer och visualiserar PCB-data från de vanligaste EDA-verktygen, inklusive ritningar, bilder och dokument. Apps har en del unika funktioner, som intertool kommunikation (cross-sondering) mellan ECAD / MCAD.
Creo Illustrate
Avsedd för tekniska illustrationer i 3D. Programmet kan tolka olika CAD-program, kan integreras med Windchill och Arbortext samt användas för att t ex skapa BOM eller reservdelslistor.
Creo Sketch
Ett enkelt program för att snabbt fånga en idé. Det är en stand-alone 2D design app med vilken man kan skissa idéer som sömlöst kan delas och återanvändas i andra Creo program. Finns även för Mac OS X.
Creo Layout
En stand-alone 2D app som utnyttjar det bästa av 2D och 3D världar. Med den kan man snabbt skapa detaljerade designkoncept i 2D och lägga till t ex dimensioner, anteckningar samt överföra dessa sömlöst till en 3D modell.
Creo Options Modeller
En dedikerad app för att definiera och validera komplexa sammanställningar. Kan kombineras med PTCs Windchill Product Lifecycle Management för bl a produktens olika konfigurationer och stycklistor (BOM).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063