23948sdkhjf

Haimer avtalar med DMG Mori

Det tidigare partnerskapet mellan Haimer Group och DMG Mori har nu stärkts ytterligare. Båda företagen har tecknat ett samarbetsavtal som fastställer riktlinjer för ett Premium partnerskap som gäller för Haimer produkter. Dessutom förvärvade Haimer DMG Mori Microset GmbH, som nu verkar under namnet Haimer Microset GmbH.
Med förvärvet av Microset Förinställare, kommer Haimer Group, ett familjeägt företag med nästan 600 anställda, att nu komplettera sin befintliga produktportfölj. Som tillägg till verktygshållare i alla populära maskinkonor och längder, innehåller dagens produktportfölj även en stor variation av krymputrustning och balanseringsmaskiner. Claudia Haimer, VD för Haimer, förklarar:

– Eftersom Haimer Microset GmbH med 35 anställda kommer förbli i Bielefeld, Tyskland, kommer detta bli vår andra produktionsenhet, inkluderat vår huvudenhet i Igenhausen, Augsburg, Tyskland. Enheten i Bielefeld kommer att utökas ytterligare för att bli vår nordtyska försäljnings- och marknadsföringsenhet, där vi kommer ha möjligheten att presentera kompletta processlösningar kring maskinverktyg för befintliga och nya presumtiva kunder.

– Vi ser fram emot ett långsiktigt utvecklande av den nya Haimer enheten tillsammans med de anställda i Bielfeld och ett intensifierat samarbete med DMG Mori.

Det nya samarbetsavtalet etablerar en ännu starkare relation mellan de två företagen som Premium partnerskapet syftar till. Hädanefter kommer DMG Mori att köpa alla produkter relaterade till förinställning, balansering och krympteknologi inkluderat chuckar och ställrumslösningar exklusivt från Haimer. Alla DMG Mori teknikcentum och produktionsanläggningar runt om i världen kommer att utrustas med produkter från Haimer.

– Vi ser fram emot ett givande samarbete med Haimer som en Premium Partner, säger Christian Thönes, VD för DMG Mori.

– Vi kommer att presentera våra första gemensamma produkter gällande smarta verktygslösningar så tidigt som till 2017 års EMO mässa i Hannover.

– Samarbetsavtalet inkluderar även att DMG Mori fortsättningsvis kommer visa Haimer Microset produkter på mässor och Open Houses och att dom fortsättningsvis kommer att distribuera dessa produkter genom deras sälj- och serviceenheter runt om i världen.

Andreas Haimer, VD och styrelseordförande för Haimer Gruppen, tillägger:

– Haimer Microset förinställare kompletterar vår befintliga produktportfölj med högkvalitativa verktygshållare, krymp- och balanseringsteknik, vilket även gör oss till en systemleverantör för verktygshantering kring maskinbearbetning.

På bilden: Nya partners som ser fram emot övertagandet av Microset och det nya samarbetsavtalet: (från vänster till höger) Dr. Maurice Eschweiler, Styrelseledamot DMG Mori, Claudia Haimer, VD för Haimer GmbH,Christian Thönes, VD DMG Mori, Andreas Haimer, VD och styrelseordförande för Haimer Gruppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062