23948sdkhjf

Norden mest avancerat i Europa inom IoT

Esab plockar hem stora vinster – 83 procent av de nordiska företagen har redan tagit sig an och driver IoT-initiativ visar den nya studien.
I dagarna släpper Cognizant resultatet av en undersökning inom IoT i tillverkningssektorn tillsammans med Pierre Audoin Consultants (PAC) - en del av CXP Group, ett av Europas största oberoende konsultbolag som forskar inom mjukva, IT-tjänster och digital transformation.
Bakgrunden till Nordens framgång är enligt studien till lika stora delar kostnadseffektivisering som tjänsteutveckling av nya uppkopplade produkter.

Ett exempel från praktiken: Den svenska tillverkaren av svets- och skärutrustning Esab använder idag IoT-lösningar för att utveckla och avancera sin globala verksamhet. Tidigare var maskiner och utrustning inte anslutna och data samlades in manuellt utan att någon central överblick över utrustningens prestanda fanns. Som en del av den digitala omvandlingsprocessen implementerade företaget olika anslutningstekniker och integrerade data som man samlade i sin molnplattform.

Esab kortade tiden till marknaden med 40 procent

Detta initiativ resulterade i förbättrad verksamhet och produktivitet, och ”time-to-market” minskade med 40 procent, en betydande konkurrensfördel för Esab.

Ytterligare några siffror:

72 procent av industriföretagen i Europa kommer att öka sina IoT-investeringar under de kommande tre åren.
60 procent av de svarande var redan i genomförandefasen av deras IoT-initiativ.
Kostnadsreducering angavs som den största motivationen till IoT-initiativ, enligt 89 procent av företagen.
De flesta svarande (71 procent) tror att de kommer att realisera avkastningen på sina IoT-investeringar på ett till tre år.

Källa: Cognizant

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078