23948sdkhjf

Kalixföretaget får nya ägare

Leverantören av utrustning till verkstadsindustrin med 23 anställda går nu i en spännande tillväxtfas.
De ägare som tillsammans med vd Hans Andersson kommer att driva bolaget Nova Industri i Sandviken är Ponto, Tallbacka Invest och Expandera. Utöver ägandet har en helt ny styrelse kommit in med bred erfarenhet och stort nätverk. Det framgår av Norrbottens Affärer.

– Nova Industri är ett välkänt serviceföretag som vi tror mycket på. Nova har alla förutsättningar för att vara en värdefull aktör, inte bara för vår viktiga basindustri utan även för små och medelstora företag som har behov av snabb och kostnadseffektiv service. Vi ser verkligen fram mot att ta Nova in en ny intressant fas i sin långa historia, säger nytillträdde styrelseordföranden Erik Sandberg. Detta framkommer i ett pressmeddelande skriver Affärer i norr.

– Företaget har på kort tid gått från att verka lokalt i Kalix till att nu vara en större aktör med verksamheter på flera orter i Norrbotten. De nya ägarna tillsammans med styrelsen kommer att tillföra både kompetens och erfarenhet. Nova Industri blir en komplett leverantör av industritjänster och går in i en ny och spännande tillväxtfas, säger Hans Andersson, vd i Nova.

– En spännande bransch med många små växande företag som är en viktig pusselbit för basindustrin, säger Peter Nilsson Sandlund, delägare och vd i Ponto, och inhyrd ekonomichef i Nova.

Nova Industri har en femtioårig historia bakom sig. Man levererar utrustning och tjänster till basindustrin, och utför reparationer och underhållsarbeten på utrustning i industrin.
Bland leverade projekt finns bland annat: Stränggjutningslinje till SSAB, produktionsutrustning till Gestamp Hardtech, transportörskruvar till Billerud och rullsikt till LKAB.




Verksamhet finns i Kalix, Luleå och Kiruna.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094