23948sdkhjf

Mässoffensiv för Aliaxis keramer i höst

Under hösten 2017 ställer leverantören av keramiska produkter ut på de 5 största mässorna i Norden.
Först ut är Advanced Engineering på X Meeting point, Exporama i Oslo den 20 – 21 september. Detta mässkoncept är nytt för Aliaxis och vi tror att vi på denna mässa kan etablera kontakter med nya potentiella kunder på den norska industrimarknaden, säger Cornelia F. Sundberg. Aliaxis träffas i sin monter C:8.

Den finska marknaden möter Aliaxis bland annat genom att delta på underleverantörsmässan Alihankinta i Tammerfors den 26 – 28 september i monter D120. På den finska marknaden finns det fortfarande mycket nytt att hämta. Aliaxis ser ett stort värde i att synas på mässan som hålls varje år i slutet av september. Förra årets mässa gav många nya leads.

Därefter är det dags för HI-Messen i Herning den 3 – 5 oktober, en viktig mässa för den danska marknaden. Det är nu 4 år sedan Aliaxis ställde ut på HI-Messen och man har höga förväntningar på årets mässa, där man finns i monter J7330 och visar sina keramer för industriella applikationer.
Aliaxis har även fått ett 3-stjärningt pris för bästa nyhet på HI-messens hemsida för ”Snabb leverans av keramiske prototyper”:
Tillverkning av enstaka prototyper behöver inte längre ta upp till flera veckor. Nu kan även mer avancerade prototyper levereras inom två veckor, med hjälp av en enstegs produktionsmetod.
Det är danska Aliaxis Utilities & Industri A / S, som på hösten 2017 presenterar denna 3-stjärniga nyhet under titeln ”Keramiska prototyper inom 2 veckor – är det möjligt?”
För att kunna klara snabb produktion av prototyper använder Aliaxis CAD / CAM programmering från ideutveckling till färdiga prototyper i de keramiska FRIALIT-DEGUSSIT-materialen. Det garanterar enligt utställaren, hög processäkerhet och hög geometrisk flexibilitet vid design av komponenter.er tar enligt Aliaxis högst två veckor från sammanställning av CAD-data till färdiga prototyper.

På väg uppåt

Eftersom det är den sintrade komponenten som används vid fräsning och bearbetning, motsvarar prototypernas materialegenskaper 100 procent seriekvalitet. Prototyper i seriekvalitet enligt kundens krav kan framställas i de keramiska materialen aluminiumoxid, zirkoniumoxid och zirkoniumförstärkt aluminiumoxid. Därefter står OTD-mässan i Stavanger för dörren, endast 2 veckor senare. OTD står för Offshore Technology Days. Detta är årets mässa där Aliaxis träffar sina befintliga kunder och etablerar kontakt med nya potentiella kunder inom Offshore och Subsea branschen.
– Vi ser flera signaler på marknaden som visar att branschen är på väg uppåt igen, berättar Cornelia F. Sundeberg. Aliaxis kommer att visa sitt breda program av keramiska material och produktlösningar i monter B 2302. Allt från enklare keramiska produkter till avancerade kundanpassade mekaniska komponenter och elektrokeramer.
Offshore och subsea-branschen är mycket viktig för Aliaxis. På den norska marknaden står den för 95 procent av omsättningen, ser man till hela Norden är siffran cirka 30 procent.

Viktigaste mässan

4 veckor senare är det dags för nästa utställning som är Elmia Subcontractor. Mässan pågår den 14 – 17 november. Det är ingen tillfällighet att Elmia Subcontractor är årets viktigaste event för Aliaxis Utilities & Industry AB i Norden.

På Elmia träffar vi den svenska verkstadsindustrin, inte minst fordonsindustrin och dess underleverantörer i vår monter B08:44. Andra kundgrupper är till exempel mät- och instrumentföretag. Även kemisk industri, processindustri samt livsmedels- och läkemedelsindustri behöver våra högpresterande keramiska komponenter för användning i korrosions, slitage och högtemperaturzoner.

– Kunder i dessa branscher är mycket viktiga för oss. Vi är leverantör till både mindre företag liksom stora världskända globala företag.

Nyrekrytering

Aliaxis har också hunnit med att göra nyrekryteringar. En ny försäljningsingenjör har anställts till kontoret i Spånga: Patric Carlsson började i slutet på augusti och han kommer i huvudsak att arbeta med Aliaxis’ kunder och marknader i Norge. Patrik har 20 års erfarenhet av industriell försäljning.

(Phototext: Keramiska sensorkomponenter för olika typer av nivåmätning)

Keramiska sensorkomponenter för olika typer av nivåmätning
(phototext:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.75