23948sdkhjf

Köper in två metallskrivare för 3D

Stort intresse bland företagen för additiv tillverkning.
Lunds Universitet investerar i 3D-skrivare från PLM Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt köper de in två nya metallskrivare för 3D från PLM Group.

– Vi tillhandahåller en experimentell lekplats för företagen där de kan testa sina idéer och uppgifter för att se om det tillför dem något om de inför additiv tillverkning, säger professorn Olaf Diegel.

Tanken är att företag i södra delen av Sverige ska få ett tillfälle att bekanta sig med additiv tillverkning med 3D-metallskrivare.

Lunds Universitet har köpt två avancerade 3D System 3D-metallskrivare som ska användas i deras demo-labb.

– Det finns hundratals företag i regionen med stort intresse för additiv tillverkning men de är inte säkra på hur man använder tekniken eller hur man applicerar den i deras företags tillverkning. Utöver detta är industrimaskinerna ganska dyra och innebär en stor investering så företagen tvekar att investera i avancerade maskiner där de inte har färdigheter att fullt ut skörda fördelarna med den nya tekniken, säger Olaf Diegel.

Labbet kommer att fokusera sina ansträngningar på att undervisa kostnadseffektiv design för additiv tillverkning som kompletteras med verktygstillverkning med 3D-metallskrivare. Huvudfokus kommer att vara verktyg inom områdena formsprutning, plåtbearbetning och extrudering.

De nya skrivarna förväntas vara i drift vid Lunds Universitet i början av november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125