23948sdkhjf

Verktygstillverkaren ökar takten

Behöver mer personal för att klara efterfrågan.
Det Lindesbergsbaserade företaget Helix Verktyg ser att efterfrågan ökar och investerar i en ny rundslip. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tätorten Lindesberg ligger fyra mil norr om Örebro.

Ett skäl bakom beslutet är också att korta ned leveranstiderna, heter det.

– Kunderna ökar geografiskt samt att vi fördjupar samarbetet med redan befintliga kunder. Vi har fått flera nya kunder från både söder till norr i Sverige samt även en del utomlands. Vi kommer att behöva mer personal för att klara efterfrågan och fortsätta få ned leveranstiderna så vi ser mycket ljust på framtiden, uppger Thomas Marklund, projektansvarig och ägare på företaget, i en kommentar till Metal Supply.

I mitten av oktober anländer den nya rundslipen, Shapesmart NP5, från schweiska Rollomatic. Den är utrustad med en integrerad robotladdare vilket möjliggör obemannad produktion.

– Den ökade efterfrågan på kvalitet och precision på skärande verktyg gör att vi fortsätter investera för framtiden, säger företagets vd Lina Marklund.

Helix tillverkar skärande verktyg från enstyck till större serier. Beläggning av verktygen sker i grannlokalen där systerbolaget Qulix Coating huserar.

Företaget omsätter 18 miljoner på 15 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078