23948sdkhjf

Malmökoncernen förvärvar i Sydafrika

Kompletterar segment och varumärken.
Beijer Ref har tecknat avtal om att köpa kylgrossisten Tecsa och dess tillgångar. Uppköpet breddar basen i södra Afrika, heter det.

Tecsa, ägt av Westbrooke Investment och verksamt under varumärket TecsaReco, är en grossist med bas i Sydafrika som erbjuder ett brett utbud av produkter och varumärken inom kommersiell och komfortkyla, luftkonditionering och reservdelar för vitvaror.

Beijer Ref förvärvar bolaget till en köpeskilling som uppgår till mellan 255-300 miljoner kronor. Den rörliga delen av köpeskillingen är beroende av TecsaRecos utveckling innevarande finansiella år som löper till 28 februari 2018.

Totalt har TecsaReco drygt 300 medarbetare och omsättningen 2016 uppgick till cirka 435 miljoner kronor. Företaget har en god historik och är lönsamt. Verksamheten kommer drivas vidare i sin nuvarande form.

Beijer Ref är sedan tidigare närvarande i Sydafrika genom de helägda kylgrossisterna Eurocool och Metraclark.

– Förvärvet är viktigt ur flera aspekter. Vårt produktutbud stärks med kompletterande segment och varumärken. Vi får också tillgång till nya väletablerade försäljningskanaler, säger Beijer Refs vd Per Bertland.

Framförallt får företaget ett starkare fäste på en marknad som är oerhört expansiv med en befolkning som successivt får en allt högre inkomst och därmed större köpkraft, heter det.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078