23948sdkhjf

Plåtföretaget växer kraftigt

"Vi tar marknadsandelar".
Finspångsbaserade KL Industri gör en omorganisation för att företaget ska kunna ta nästa kliv och växa vidare. Till exempel är tanken att satsa på utvecklingssidan. Det rapporterar Norrköpings Tidningar.

Tätorten Finspång ligger i Östergötland. Det är en gammal bruksort med flera större industrier, bland andra Siemens Industrial Turbomachinery, Gränges, Aurubis, Sapa och SSAB.

– Vi växer kraftigt och tar marknadsandelar. Förutom att sälja till den svenska marknaden exporterar vi även till Finland, säger vd Tino Gournambassis till Metal Supply.

Företaget tillverkar nätstationer som mestadels görs i plåt. De omsatte 545 miljoner förra året vilket var 50 procent mer än 2015. Antalet medarbetare vid arbetstoppar är runt 200 personer.

– Vi har vuxit kraftigt på kort tid samtidigt som vi har en organisationsstruktur som inte stöder oss fullt ut. Den kombinationen gör att vi inte kan fungera effektivt i alla lägen och hantera alla våra åtaganden på bästa sätt, säger Tino Gournambassis till tidningen.

KL Industri som grundades 1946 ingår i den norska koncernen Møre Electric Group.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078