23948sdkhjf

Saab får artilleriorder för 118 miljoner

Ska leverera 155 millimeter övningsgranater till artilleripjäser.
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning gällande leverans av 155 millimeter övningsgranater till artilleripjäser.

Leveranser kommer ske under perioden 2018-2019.

Branschens karaktär och omständigheter som rör produkten och kunden gör att ytterligare information om beställningen inte kommer att offentliggöras, heter det.

Arbetet kommer att genomföras av Saabs schweiziska dotterbolag Saab Bofors Dynamics Switzerland, också en del av affärsområde Dynamics. Det avser att modifiera skarpa granater till övningsgranater där SBDS ska stå för de tekniska ändringarna, montering av målmarkeringskomponenter och explosiva delar samt slutmontering.

Beställningen är ett resultat av ett tidigare kontrakt som uppges ha genomförts med lyckat resultat för kunden under åren 2015-2016.

– Vi ska på lång sikt stärka och utveckla vår produktportfölj. Vi har stor och beprövad erfarenhet av att genomföra ett flertal nationella och internationella servicekontrakt vad gäller ammunition och tillhörande komponenter och sprängmedel, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, enligt ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125