23948sdkhjf

Över 1 000 Uniti-bilar redan beställda

I dag lanseras prototypen för elbilen som kan ge hundratals jobb i Landskrona.
På onsdagen visades näringsministern runt i den blivande bilfabriken, uppger 8till5.

Det är i Landskrona den kompakta eldrivna bilen Uniti främst för stadsbruk ska tillverkas. Och om några år enligt prognosen kanske kan innebära jobb för flera hundra personer.

I dag torsdag ska också en prototyp av den lilla elbilen, utvecklad i Lund, visas.

Mikael Damberg, som själv kör en etanoldriven Saab, ser Uniti som en del av den framtida bilindustrin.

– Som näringsminister tycker jag att det är spännande. Hela fordonssektorn sågs för bara några år sedan som gammalmodig. Nu är det snarare så att den leder utvecklingen. Fordonssektorn har blivit den nya, hippa sektorn, säger han.

I den gamla Thornfabriken syns inte många spår av den framtida elbilsproduktionen. Men

– Den här anläggningen kommer att vara fylld med robotar vid den här tiden nästa år, säger Unitis vd Lewis Horne och förklarar snabbt att det är viktigt att processerna är miljövänliga.

Själva produktionen beräknas starta i mars nästa år och fram tills dess ska företaget utveckla prototyper och processer.

– Är beställningarna på en hanterbar nivå kan vi tillverka bilarna här. Blir det väldigt många lägger vi ut tillverkningen på andra ställen i närheten, säger Lewis Horne.

Långt innan produktionen kommer igång har Uniti fått in beställningar på över 1 000 bilar. Ändå har ingen riktig marknadsföring satt igång.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125