23948sdkhjf

Flexenclosure etablerar ytterligare en anläggning

Tillverkaren satsar stort i Lidköping eftersom efterfrågan växer snabbt.
Flexenclosure etablerar sig på Hovby flygplats i Lidköping.

Företaget är en svensk designer och tillverkare av prefabricerade datacenter.

Det blir Flexenclosures andra produktionsanläggning. Man har sedan tidigare en fabrik med kontor i Vara.

– Vi har nått stora globala framgångar med våra moderna och prefabricerade datacenter eCentre. För att möta våra kunders efterfrågan på kortare leveranstider och ökade volymer säkerställer vi kommande leveranser inom detta produktområde med den nya fabriken i Lidköping. Tillverkning av eCentre kommer även att fortsätta i Vara, säger Marcus Karlsson, platschef Flexenclosure Vara, enligt ett pressmeddelande.

Det är en stor satsning för Flexenclosure.

Nyanställningar i såväl Vara som Lidköping

Företaget kommer från januari att förbereda Hovby flygplats för industrialiserad tillverkning av eCentre.

Lösningen är kundanpassad och består av prefabricerade datacenter som tillverkas i Sverige för vidare leverans till kunder världen över, ofta telekomföretag i utvecklingsländer som Colombia och Angola men även nu senast Australien.

Etableringen i Lidköping förväntas leda till nyanställningar i både Vara och Lidköping.

– Detta är en spännande utmaning och ett kvitto på vår lyckade affärsstrategi. Vi kommer att behöva hjälp av det lokala näringslivet i Lidköping med materialleveranser och resurser den närmaste tiden, säger företagets vd David King enligt pressmeddelandet.

Flexenclosure har kunder över hela världen.

– Etableringen på Hovby flygplats är en riktigt stor och glad julklapp för Lidköping. Det är den största näringslivsetableringen i Lidköping på flera år och kommer att betyda mycket för kommunen, flygplatsbolaget och inte minst alla underleverantörer, säger Anders Djup, vd för Flygplatsbolaget och Näringslivsfastigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.707