23948sdkhjf

Levererar 27,5 ton ljuddämpare

Raschs giganter är specialbeställda till Mölndals galleria.
Ventilationskanalen till Mölndals blivande handelscentrum mäter imposanta tre gånger sex meter, skriver Motalaföretaget Rasch.

– För att byggnaden ska uppfylla energikraven bygger man stora ventilationskanaler istället för flera små. Det ger bra värde och klarar Breem-standarden, säger produktionsledaren Gabriel Johansson från beställaren Ventab, enligt ett pressmeddelande.

Rasch har varit ensam leverantör av samtliga ljuddämpare i projektet för ett totalt ordervärde på 1 miljon kronor.

På leveranslistan finns vidare brandspjäll, injusteringsspjäll, avstängningsspjäll, huvar och galler för ytterligare 1,5 miljoner kronor.

Gabriel Johansson visar upp en av de specialbeställda ljuddämparna från Rasch. Med måtten 3,8 meter bred, 3 meter lång och 2,5 meter hög fick ljuddämparen byggas på plats av montörerna.

Totalt har företaget levererat 27,5 ton ljuddämpare till hela projektet.

Fläktrummet är omkring 190 meter långt och 40 meter brett, och just nu befinner sig bygget och monteringen av fläktrummet i slutfasen.

– Det är väl tilltaget för att vara så servicevänligt som möjligt. Vi har arbetat under ett år med cirka 27 montörer på plats och bygget har flutit på bra. Vi lyfte upp största produkterna med lyftkran innan taket kom på plats, säger Gabriel Johansson enligt pressmeddelandet.

Rasch är en stor tillverkare av ventilationsprodukter för den svenska marknaden och samarbetar med företag på exportmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096