23948sdkhjf

Minesto expanderar i Taiwan

Nya dotterbolaget bygger anläggning för tidvatten.
Minesto utökar sitt engagemang i Taiwan. Avsikten är att etablera bolagets teknologi på den asiatiska marknaden.

Företaget har rekryterat lokal personal till ett nyetablerat dotterbolag för att sköta utbyggnaden av en tidvattenanläggning i Keelung. Det sker tillsammans med National Taiwan Ocean University.

Nästa steg blir att installera Deep Green i Kuroshio-strömmen, som därmed har potentialen att bli världens första energiutvinning ur oceanströmmar.

Minesto har också anställt en taiwanesisk siteutvecklare som projektledare till det nyetablerade dotterbolaget Minesto Taiwan.

– Lokal närvaro innebär att vi kan driva aktiviteter mot den asiatiska marknaden med högre intensitet än tidigare, säger företagets vd Martin Edlund, enligt ett pressmeddelande.

– Vi stärker upp organisationen för affärsutveckling och intensifierar vårt engagemang i Taiwan, fortsätter han.

Installationsprojektet för att demonstrera Deep Green-teknologin i tidvattenströmmarna runt Keelung Island är redan igång och företaget planerar att färdigställa detta under innevarande år.

Minesto har identifierat och analyserat en site i Kuroshio-strömmen.

– Ett naturligt nästa steg är att installera våra system där, vilket har möjlighet att bli världens första energiutvinning ur oceanströmmar, menar Martin Edlund vidare.

Deep Green är enligt Minestos bedömning den enda verifierade teknologin som kostnadseffektivt kan generera el ur oceanströmmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093