23948sdkhjf

Swedtrac får ny ägare

Knorr-Bremse Nordic Rail Services säljer Swedtrac till Stadler.
Knorr-Bremse Nordic Rail Services, ett dotterbolag till Knorr-Bremse, säljer sin Swedtrac serviceverksamhet till Stadler Service Sweden, ett dotterbolag till Stadler.

De två företagen har tecknat ett avtal om detta.

Anledningen Knorr-Bremse uppger är att man genomför en strategisk omställning av sin fordonsverksamhet i svensk och skandinavisk marknad.

De fortsätter att fokusera på kärnkompetenser som nyckelleverantör för järnvägsindustrin.

För en tillverkare av rullande materiel som Stadler, kommer Swedtrac att skapa ett väsentligt mervärde och driva utvecklingen av företag, heter det.

– Knorr-Bremse och Stadler har haft goda affärsrelationer i många år. Så, även i framtiden, kommer Knorr-Bremse att stödja Swedtrac lsystem för fordonsrenovering, säger Klaus Deller, Knorr-Bremses styrelseordförande och ansvarig för divisionen Rail Vehicle Systems, enligt ett pressmeddelande.

Swedtrac, med 106 anställda, är en av de stora leverantörerna av fordonstjänster till skandinaviska tågoperatörer och fordonsägare.

Knorr-Bremse Nordic Rail Services förvärvade SWT Swedtrac Sverige 2013. Företaget är specialiserat på moderniseringar, renoveringar, översyn och incidentreparationer på kompletta fordon.

Jürg Gygax, vd för Stadler Service, understryker betydelsen av Swedtrac för Stadler:

– Stadler Service är stolt över att utöka sin moderniseringsverksamhet av befintliga fordonsflottor med detta övertagande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082