23948sdkhjf

Investerar 120 miljoner i maskiner

Väderstad storsatsar på automatiserad tillverkning.
Företaget Väderstad bygger ut sin fabrik och investerar i automation. Totalt satsas över 200 miljoner kronor i nybyggnation och den nya anläggningen för automatiserad tillverkning av laserskurna plåtartiklar.

– 120 miljoner kronor av totalbeloppet avser maskiner, robotar och liknande utrustning, säger Vilhelm Ektander som är ansvarig för marknadskommunikation på Väderstad, till Metal Supply.

Ytan ökar med drygt 5 000 kvadratmeter. Det uppges handla om företagets hittills största produktionsmässiga automatisering.

– I dagsläget är vi ännu i upphandlingsfas gällande robot-anläggningen och har inte slutligt avgjort leverantörer. Vi kan därmed inte gå ut med detta ännu. Den automatiserade anläggningen för laserskurna plåtdetaljer planeras gå i full drift under 2019, uppger Vilhelm Ektander vidare.

Skälet till investeringarna är att försäljningsutvecklingen är positiv och att företaget växer på flera marknader världen över. Planen är att byggnaden ska vara klar till hösten.

– Med byggstart i januari investerar Väderstad i utbyggnad av vår anläggning i Väderstad. Den nya fabriksytan kommer inhysa vår nya toppmoderna anläggning för automatiserad tillverkning av laserskurna plåtdetaljer samt ge utrymme till utökad produktionsyta, säger företagets vd Jan Engfeldt enligt ett pressmeddelande.

Väderstad-Gruppen är en stor aktör inom jordbearbetning och sådd. Bolaget finns representerat i 40 länder.

Företaget ägs av familjen Stark och har cirka 1 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Väderstad i Mjölby kommun. Väderstad är expansivt och omsatte förra året 2,2 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141