23948sdkhjf

Fredrik Nyberg ny marknadschef på Wibax

Har under de senaste åtta åren haft högre befattningar inom ABB-koncernen.
Det familjeägda Piteåföretaget Wibax har utsett Fredrik Nyberg till ny marknadschef. Han har under de senaste åtta åren haft högre befattningar inom ABB-koncernen. Närmast ansluter Nyberg från ABB Composites verksamhet i Öjebyn. Han uppges också ha omfattande erfarenhet från internationell försäljning och har bott och arbetat utomlands.

– Denna erfarenhet tillsammans med mitt affärsmässiga tänk blir nog det jag främst kommer att bidra med. Wibax har ju Norden som marknad så jag ser också fram emot att jobba inom en och samma tidszon i framtiden, säger Fredrik Nyberg enligt ett pressmeddelande.

Wibax grundades 1986 och i dag har företaget som säljer, köper in, processar och distribuerar kemiska produkter till basindustrin i Europa, terminaler och kontor i Sverige, Finland och Norge.

Verksamheten består av bland annat försäljning, import, produktion, utveckling och distribution av flytande kemiska produkter i bulk. Wibax utvecklar också nya produkter och applikationer i samarbete med kunden.

– Fredrik kommer att tillföra ny energi och hjälpa oss att fatta kloka beslut i det expansiva skede som vi befinner oss i. Vi är mycket glada över att kunna knyta en så kompetent kraft till oss och han kommer att vara en viktig kugge i vår fortsatta utveckling, säger företagets vd Jonas Wiklund enligt pressmeddelandet.




Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093