23948sdkhjf

Investerar 55 miljoner i produktionen

Tillverkaren i Småland sätter upp en ny såglinje, en packeteringslinje och en produktionslinje.
Spaljisten i småländska Åseda storinvesterar i produktionen. Det handlar om totalt 55 miljoner kronor i två nya produktionslinjer och en packningslinje. Det rapporterar Smålands-Posten.

– Företaget fungerar bra. Vi har kommit till ett skede att investera och satsa. Styrelsen har bestämt att satsa på tre nya produktionslinjer varav en är redan på plats och de två andra kommer vara i gång i början av 2019, säger vd Niklas Lundin till tidningen.

Metal Supply rapporterade om en del av investeringarna redan för knappt ett år sedan. Då gick nämligen företaget Automationsteknik i Hässleholm ut med att de fått uppdraget att leverera automationssystem för pack- och palleteringslösningar till Spaljisten. De angav då värdet till 38 miljoner kronor för deras vidkommande.

Totalt investerar Spaljisten i en ny såglinje, en packeteringslinje och en produktionslinje till spegeldörrarna.

Företaget tillverkar folierade möbler där Ikea är största kunden. Framförallt rör det sig om spånskivor till garderobsdörrar och köksluckor.

Spaljisten omsätter 540 miljoner kronor i årstakt i dagsläget men ribban läggs nu betydligt högre, eller på att nå så mycket som en miljard kronor inom de närmaste fem åren. Det innebär också ett behov av fler medarbetare.

De har i dag 140 medarbetare och en fabriksyta på 35 000 kvadratmeter. Varje år åker 2 100 fullastade lastbilar ut med 60 000 kubikmeter folierade spånskivor från deras anläggning.

Sedan 15 år tillbaka ägs företaget av Active Invest Sweden som beskrivs som en långsiktig investerare. Spaljisten grundades 1975 och de har ända sedan 1980-talet varit en leverantör till Ikea.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094